Potujoča knjižnica na obisku v vrtcu Krtek v Ihanu

Potujoča knjižnica, ki obiskuje oddaljene kraje v občinah Domžale in Lukovica, je v torek in sredo, 26. in 27. marca 2014, obiskala vrtec Krtek v Ihanu. Bibliobus ima postajališče ob vrtcu, zato smo jih obiskali z namenom, da jim predstavimo naše vozilo in knjige, revije ter DVD-je v njem. Otroci iz skupin Stonoge, Gosenice, Polžki, Čmrlji, Žabice, Metulji, Čebelice in Kresničke so poslušali pravljico in si ogledali potujočo knjižnico.

Kolegica Stanka Zanoškar, vodja mladinskega oddelka, je v vsaki od 8 skupin izvedla bibliopedagoško uro s pravljico, otroci so pobarvali maskoto mladinskega oddelka in si nato prišli pogledat knjižnico. Otroci so bili nad pisanim ´kombijem´, v katerem je bilo veliko knjig, zelo navdušeni. Vsako skupino smo posebej povabili, da postanejo naši člani in redni obiskovalci knjižnice na kolesih. V ta namen je vsaka skupina prejela člansko izkaznico z imenom skupine. Potujoča knjižnica obišče Ihan vsako drugo sredo v mesecu (14.00 – 14.45), zato si takrat lahko izposojajo knjige.

Članstvo na Potujoči knjižnici je brezplačno, zato v tem času vabimo na obisk tudi vse ostale krajane Ihana in okolice. Pogosto se zgodi, da se na bibliobusu »skriva« knjiga, ki je v stacionarnih enotah izposojena. Knjižnična zbirka je aktualna, kvalitetna in prilagojena okolju.

Avtor: Vojka Sušnik; Vojka Sušnik
Tagi