Potujoča knjižnica – Bibliobus se po novem ustavlja tudi pred Domom upokojencev Domžale

Potujočo knjižnico – Bibliobus Knjižnica Domžale deli s Knjižnico Franca Balantiča Kamnik, obiskuje pa odročnejše kraje v občinah Domžale, Lukovica in Kamnik. Bibliobus vsakih štirinajst dni, ob sredah obišče domžalski konec, kjer se ustavi na petih lokacijah, po novem od srede, 20. septembra 2017, pa tudi pred Domom upokojencev Domžale.

V potujoči knjižnici je naenkrat 3.000 knjig, serijskih publikacij in ostalega neknjižnega gradiva ter nekaj DVD-jev in zgoščenk. Gradivo, ki se nahaja v potujoči knjižnici je namenjeno vsem generacijah. Se pravi, da lahko vsak najde nekaj zase.

»Ob tej priložnosti vabimo vse oskrbovance ter zaposlene Doma upokojencev Domžale in tudi mimoidoče, da obiščejo potujočo knjižnico. Prednost potujoče knjižnice je v tem, da je brezplačna, da si gradivo obiskovalci lahko izposodijo tako, kot v vseh knjižicah«, je povedala Barbara Zupanc Oberwalder, direktorica Knjižnice Domžale. Zadovoljstva, da se bo po novem potujoča knjižnica ustavljala tudi v Domu upokojencev Domžale, niso skrivali tako oskrbovanci, kot zaposleni.

  • DOMŽALE – Dom upokojencev – notranje dvorišče 14.00 – 14.45
  • KRTINA – pred vrtcem Mavrica 15.15.–15.40
  • ŽIČE – dovoz h Klopčičevim 16.15–17.00
  • ROVA – pri gasilskem domu 17.15–18.00
  • DOLENJE – pod lipo 18.15–18.30

Po novem se Bibliobus ne bo več ustavljal v Ihanu, saj so tam v sklopu odprtja razširjene Podružnične šole Ihan (več o tem v naslednjem prispevku) odprli tudi Krajevno knjižnico Ihan. Nova knjižnica ima svoje prostore v pritličju prenovljene šole. Poleg klasičnega gradiva ponuja tudi pester izbor družabnih iger ter didaktičnih igrač, ki si jih uporabniki lahko izposodijo na dom.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi