Ponosen, da sem gasilec!

Gasilska zveza Domžale je v februarju 2022 organizirala tečaj za operativnega gasilca. Na tečaj se nas je prijavilo 30 gasilcev pripravnikov iz 10 prostovoljnih društev (PGD Stob-Depala vas, PGD Dob, PGD Jarše-Rodica, PGD Pšata-Dragomelj, PGD Rova, PGD Vir, PGD Ihan, PGD Žeje-Sveta Trojica, PGD Študa in PGD Trzin), z željo po novem znanju, ki nas bo pripeljala do naziva operativni gasilec.

Na 149 urnem tečaju (57 ur teorije in 92 ur praktičnih vaj) smo v dobrih dveh mesecih v teoriji in praksi podrobno spoznali gasilsko taktiko, tipe gasilskih vozil in njihovo opremo, nevarne snovi, izolirne dihalne aparate, reševanje ponesrečencev v prostoru, vrvno tehniko, potopno črpalko, upravljanje z motorno žago in še mnogo zanimivih in poučnih tematik.

Pridobljeno znanje smo pred izpitno komisijo Gasilske zveze Slovenije pokazali v petek, 6. in soboto, 7. maja v Centru za zaščito in reševanje Domžale, pretekli petek, 27. maja pa smo na podelitvi prejeli potrdila in čine, ki si jih bomo od zdaj naprej lahko nadeli na svoje gasilske uniforme.

Enota ‘ta frišnih’ operativnih gasilcev 2022 se res najlepše zahvaljuje vsem predavateljem GZ Domžale za njihov doprinos, da so bila predavanja zanimiva in praktične vaje kvalitetno izvedene.

Zahvaljujemo se jim za njihov čas in predvsem za prenos neprecenljivega znanja in izkušenj na našo, mlajšo generacijo.

Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!

Zapisali: Katja Nemec, PGD Pšata-Dragomelj in Katja Pavlič, PGD Rova; Foto: Janez Ravnikar

Tagi