Pomivalni stroj je obvezna oprema vsakega doma

Dandanes že težko najdemo dom, v katerem ne bi svojega mesta našel tudi pomivalni stroj. Brez najmanjšega dvoma lahko namreč napišemo, da so takšni stroji zadnja leta postali skoraj obvezen kos bele tehnike v prav vsaki kuhinji. Njihova glavna prednost se skriva v tem, da hitro in brezhibno opravijo pomivanje posode, ki je za mnoge eno najmanj priljubljenih gospodinjskih opravil.

Zato ni nič čudnega, da lahko v današnjem času izbirate med široko ponudbo kvalitetnih vgradnih ali prostostoječih pomivalnih strojev domačih in tujih proizvajalcev … Strojev, s katerimi bo vaša posoda bleščeče čista brez vsakega nepotrebnega napora.

Ljudje vse bolj ugotavljajo, da je stroj za pomivanje posode eden najbolj koristnih gospodinjskih aparatov. Omenili smo že, da nas razbremeni mukotrpnega ročnega pomivanja posode, poleg tega pa ima pomivanje s pomivalnim strojem še številne druge prednosti.

Prihranek denarja

Pomivalni stroj nam pomaga varčevati z vodo in energijo. Pri ročnem pomivanju porabimo bistveno več vode in detergentov in tako bolj obremenjujemo okolje. Po izračunih z redno uporabo pomivalnega stroja prihranimo za dodatno banjo vode na teden, s tako privarčevano električno energijo pa lahko vse leto oskrbujemo še en gospodinjski aparat.

Prihranek časa

Z raziskavami so ugotovili, da s pranjem v pomivalnem stroju prihranite v enem letu kar 230 ur svojega časa, ki ga lahko veliko bolj koristno uporabite za stvari, ki jih radi počnete.

Večja učinkovitost

Stroj za pomivanje posode brez težav odstrani maščobo, uniči bakterije in zagotovi neoporečno pomito posodo, saj je v njem posoda izpostavljena vodi, segreti v povprečju na 65 °C, medtem ko pri ročnem pomivanju težko dosežemo temperaturo 40 °C.

Večja varnost

Pomivalni stroj zagotavlja večjo varnost pri pomivanju posode. Zahteva manj rokovanja s posodo in tako manjšo verjetnost, da bi se posoda razbila, vi pa bi pri tem utrpeli kakšno poškodbo.

Bolj čista posoda

Stroj za pomivanje posode uniči bakterije in zagotovi higiensko pomito posodo, medtem ko lahko pri ročnem pomivanju zaradi površnosti hitro spregledamo kakšen madež.

Lepši videz kuhinje

Umazano posodo po obrokih enostavno zložite v stroj in jo tako skrijete pred pogledi. Kuhinja je takoj videti bolj urejena.

Manjši vpliv na okolje

Omenili smo že, da so takšni stroji prijazni do okolja. Pri pomivanju posode v pomivalnem stroju uporabimo veliko manj detergentov kot pri ročnem pranju posode ter tako v okolje spustimo veliko manj škodljivih fosfatov.

Kakšen pomivalni stroj izbrati?

Izbirate lahko med različnimi proizvajalci, med katerimi so najbolj pogosti Bosch, Electrolux, Candy, Hoover, AEG, Siemens, Gorenje in Beko. Vsi stroji so v osnovi enaki, ko pa jih natančneje primerjamo med seboj, lahko hitro najdemo veliko razlik, saj se ločijo glede na številne lastnosti. Prva med njimi je zagotovo širina stroja, ki se mora seveda ujemati s prostorom, ki je v kuhinji namenjen za ta aparat. Nadaljnje so stroji za pomivanje posode lahko samostoječi ali vgradni. Že samo ime pove, da vgradne stroje vgradimo pod delovni pult, prostostoječi pa samostojno stojijo med drugimi kuhinjskimi elementi.

Dobro je vedeti tudi to, da so pomivalni stroji razdeljeni v energijske razrede od G do A+++, pri čemer A+++ pomeni najmanjšo porabo energije. Ločijo se tudi glede na učinkovitost pomivanja in sušenja ter glede na to, ali je upravljalna konzola vidna ali skrita. Nenazadnje pa se razlikujejo tudi po tem, ali uporabljajo najnovejše tehnologije.

V nadaljevanju naj omenimo še nekaj izredno koristnih novih tehnologij:

  • Opcija HygienePlus zagotavlja izpiranje pri višjih temperaturah za največjo higiensko učinkovitost.
  • Tehnologija ActiveWater: ta inovativna tehnologija izpiranja maksimalno poveča učinkovitost in zagotovi okolju prijazno izpiranje, ki omogoča odlične rezultate čiščenja.
  • Tehnologija Total AquaStop. V primeru izlitja vode varnostni sistem AquaStop avtomatsko prepreči nadaljnji dovod vode, istočasno pa črpalka izčrpa preostalo vodo iz kadi pomivalnega stroja.
  • Tehnologija za zaščito stekla: izjemno nežna nega vaših občutljivih kozarcev.
  • Tehnologija AirDry uporablja naraven zračni tok za zaključek sušenja. Vrata se samodejno odprejo za 10 cm v zadnjem delu cikla, dokler niste pripravljeni, da pospravite posodo iz stroja.

Vsi najnovejši pomivalni stroji z novimi tehnologijami vas čakajo v trgovini Harvey Norman, ogledate pa si jih lahko na naslednji povezavi: https://www.harveynorman.si/bela-tehnika/pomivalni-stroji.

Naročnik oglasa: Harvey Norman 

Tagi