Poklicni gasilci CZR Domžale pridrveli na dom njihovega poveljnika

Služba poklicnih gasilcev ne poteka po ustaljenem delovnem urniku od ponedeljka do petka, potem pa dva dni prosto (za vikend), nato pa ponovi vajo. Ker gre za urgentno službo, delovni proces poteka 24 ur na dan in sedem dni v tednu. Seveda poteka delo po izmenah, zato si enkrat ponoči, drugič čez dan, v soboto, nedeljo med prazniki. Poveljnika poklicnih gasilcev CZR Domžale, Matjaža Merkužiča, ki je imel danes prost dan, naslednji službeni termin ga čaka iz nedelje v ponedeljek ponoči, so njegovi službeni kolegi na vrat na nos »prevzeli» kar na domu in se z njim odpravili na intervencijo.

Danes okrog 14.30 uro so poklicni gasilci CZR Domžale dobili poziv, o požaru v gozdu nad Škocjanom pri Krtini v občini Domžale. Kljub navigaciji, ki jo imajo v gasilskih vozilih, ki jih pripelje do kraja intervencije, so bili tokrat malo v zadregi. Do kraja, kjer so morali intervenirati, je peljalo več poti in najboljša rešitev te zadrege je bil njihov poveljnik, Matjaž Merkužič, ki je imel sicer danes prost dan, bil je pa doma, zato so se ustavili pri njem ter ga prosili, da gre z njim, saj naj bi on, glede na to, da je doma v tistem koncu, poznal pravo pot. Seveda mu kot gasilcu od nog do glave, dvakrat ni bilo potrebno reči. Hitro je vzel gasilsko opremo in prisedel v gasilsko vozilo. Malo je sicer debelo pogledal, ker je bila v gasilskem vozilu prisotna tudi moja malenkost. Pač naključje, da sem bil ravno v tistem času na tistem kraju. No, in smo se odpravili na intervencijo, ki se je zaključila za prvim ovinkom. Bila je namreč potegavščina za prvi april.

Če so že vsi dnevi preveč resni in za mnoge tudi preveč črni, imamo vsaj prvi april, ko se vsaj lahko malo pošalimo. Tudi današnja dnevna izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki jo vodi Bogdan Potočnik, si je malo »privoščila« in pripravila prvoaprilsko šalo za njihovega poveljnika. Pa še nekaj drži. Ne glede na sobote, nedelje, praznike, noči … gasilci so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi