Poklicni gasilci CPV Domžale v službi ljudstva tudi med prazniki

Zakorakali smo v novo leto. Če je bilo še marsikje do jutranjih ur silvestrsko slavje, je današnji dan eden izmed najbolj pustih dni v letu. Nekateri zdravijo mačka ali pa tudi tigra po prekrokani noči, spet drugi pa preživljajo dan tako kot običajno med letnim vsakdanjem. Med njimi so zagotovo poklicni gasilci iz Centra požarne varnosti Domžale, ki smo jih obiskali danes proti večeru.

Ob našem obisku je bila v službi tretja izmena, ki jo vodi Matjaž Korošec, ob njem pa so bili še Martin Juteršek, Roman Kern in Herman Šlibar. Kot so nam povedali je bilo današnje popoldne mirno. So pa imeli gasilci delo že takoj po polnoči, saj se je ob enih ponoči v Dragomlju zgodila prometna nesreča, kjer je posredovala druga izmena, ki jo je vodil namestnik vodje izmene Robert Zaviršek. V izmeni pa so bili še Anže Srenjšek, Andrej Vodlan in Primož Urbanija.

Najbolj nehvaležno službo pa je imela prva izmena poklicnih gasilcev, ki je svoje delo pričela danes ob šesti uri zjutraj, ko so nekateri veseljaki šele dobro legli k počitku. Na srečo pa je bilo dopoldne mirno, tako da so člani prve izmene, Luka Pušnik, Marjan Bolhar, Vid Vilar in njihov vodja izmene Jani Jeraj, preživeli mirno novoletno dopoldne.

Gasilci so nam povedali, da je služba tudi ob praznikih za njih nekaj vsakdanjega. Tako so namreč navajeni, temu pa se prilagajajo tudi njihove družine. So pa trenutki, ko so ob svojih bližnjih toliko bolj prijetni.

Celoten kolektiv poklicnih gasilcev CPV Domžale želi vsem občankam in občanom mirno, srečno in zdravo novo leto. Da bi bilo letošnje leto lepše, s čim manj nesrečami in požari, predvsem pa prijazno in veselo. Bodo pa vedno z odprtim srcem vsem priskočili na pomoč kadar bo potrebno. Na njih se lahko v vsakem trenutku zanesete, so še povedali naši sogovorniki iz CPV Domžale.

P.S. Novoletni dan pa ni bil miren tudi za tretjo izmeno, saj so v večernih urah posredovali v večstanovanjskem objektu na Ljubljanski cesti v Domžalah (SPB), kjer je iz nekega stanovanja v šestem nadstropju spuščal radiator. Voda je pritekla vse do drugega nadstropja. Gasilci so okvaro popravili in počistili oziroma odpravili vodovodno poplavo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi