Po zaslugi srebrnega Lovra Kosa tudi Moravče postale olimpijske

Po zaslugi Lovra Kosa, ki je skupaj s Timijem Zajcem, Cenetom in Petrom Prevcem na ekipni tekmi v smučarskih skokih na veliki skakalnici osvojil srebrno medaljo, so tudi Moravče postale olimpijske, saj 22-letni Lovro prihaja iz Rudnika pri Moravčah. Veselja ob olimpijski medalji Lovra njegovi rojaki niso skrivali, po nekdanjemu skakalnemu asu Primožu Peterki, pa so z Lovrom ponovno dobili letečega Moravčana, ki je za povrhu postal še srebrn. Ob tem je župan dr. Milan Balažic na svoj FB profil zapisal: “Po zaslugi našega Lovra so tudi Moravče danes postale olimpijske! Ponosni do neba.”

Smučarski skakalci Lovro Kos, Timi Zajc, Cene Prevc in Peter Prevc so Sloveniji zagotovili sedmo kolajno na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, tretjo srebrno. Slovenci so blesteli na ekipni tekmi na veliki skakalnici, potem ko so bili vseskozi med prvim in drugim mestom. Na koncu so bili boljši od naših le severni sosedje Avstrijci, ki so postali olimpijski prvaki s prednostjo 8,3 točke pred Slovenijo.

22-letni Kos, ki je član ljubljanske Ilirije, je nase opozoril v letošnji sezoni. Na prestižni novoletni turneji je osvojil 3. mesto v Garmisch-Partenkirchenu, v končni razvrstitvi novoletne turneje pa je zasedel sedmo mesto, kar je eden od najboljših slovenskih dosežkov na tem tekmovanju. Bil je tudi v ekipi, ki je v Zakopanah osvojila prvo mesto. Na posamični tekmi na olimpijadi je osvojil 11. mesto, na ekipni tekmi včeraj pa je osvojil srebrno medaljo.

Župan Občine Moravče, dr. Milan Balažic iskreno čestita slovenskim skakalcem, še posebej pa našemu Moravčanu Lovru Kosu, za dosežen izjemni uspeh na včerajšnji ekipni tekmi v Pekingu, kjer so naši slovenski orli osvojili srebro. Čestitki se pridružuje tudi celotna občinska uprava Občine Moravče. Tega uspeha se veselimo skupaj z njegovim očetom Francijem Kosom, ki je pomemben član našega kolektiva.

Čestitkam Lovru Kosu ob osvojeni srebrni olimpijski medalji se pridružuje tudi naše uredništvo!

Miha Ulčar; Foto: FB

 

Tagi