Po Kamniku in okolici so se razkazovali starodobni lepotci

Ker je vedno lepo videti kaj zanimivega in nenavadnega in ker je bil dan preveč lep, da bi ga preživeli v stanovanju, se ni bilo težko odločiti, da gremo tudi mi malo pofirbcat. Seveda za starodobnimi vozili. Revijo starodobnikov je organiziralo Društvo starodobnih vozil Kamnik, vozila pa so se predstavila po različnih krajih v okolici Kamnika in Škofje Loke med 20. in 22. majem 2016.

Mednarodna revija starodobnikov DSV Kamnik 2016, ki je minuli konec tedna razgibala Kamnik, Škofjo Loko in Naklo, je uspela več kot odlično. Prireditev, ki se je začela v Kamniku in končala v Arboretumu Volčji Potok, kjer je starodobnike pričakala množica gledalcev in tudi naključnih obiskovalcev. Polno gledalcev je tudi uživalo v krajih ob trasi letošnje vožnje. Janko Uratnik, predsednik Slovenske zveze društev ljubiteljev starodobnih vozil SVS je dejal, da je bila letošnja revija nekaj posebnega – pa ne samo zato, ker je prvič vpisana na koledar mednarodne zveze FIVA, pač pa tudi zato, ker je ob njeni 50-letnici potekala pod pokroviteljstvom UNESCA. Dediščino motorizacije, ki je na Slovenskem precej bogata, so pod svoje okrilje vzeli tudi pri UNESCU.

To je edinstvena tovrstna revija v Sloveniji, ki vedno privabi staro in mlado, da si ogleda res prava starodobna vozila in motorna kolesa. Če je lepo vreme pa še toliko bolj vsi uživamo, saj so strehe avtomobilov odprte, tako, da se lahko napasemo tudi ob pogledu na usnjeno in prefinjeno dodelano notranjost posameznih starodobnikov.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi