Planiške tribune bodo znova zasedli šolarji

Z akcijo Otroci Triglava bo za smučarske skakalce navijalo skoraj 4.000 otrok iz vse Slovenije

Po dveh letih samevanja tribun v dolini pod Poncami bo ta četrtek, 24. 3., navijaška mesta ob izteku planiške letalnice znova zasedlo več tisoč ljubiteljev smučarskih skokov. Ob tej priložnosti bo Zavarovalnica Triglav v okviru akcije Otroci Triglava v Planici ogled kvalifikacijske tekme ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih omogočila več kot 4.000 osebam ali več kot 3.770 otrokom s spremljevalci, 11 velikim družinam in okoli 200 osebam s posebnimi potrebami. Med njimi bo skoraj 1200 otrok in spremljevalcev s širšega ljubljanskega območja.

Med tistimi, ki se dogodka najbolj veselijo, so poleg najmlajših navijačev zagotovo tudi smučarji skakalci. »Zaključek sezone je v mojih očeh dogodek, ki ga soustvarjamo tako skakalci kot tudi navijači. Ker v zadnjih dveh letih v Planici ni bilo navijačev, imam občutek, kot da ni bilo niti Planice. Zato me misel, da bodo tribune ob izteku skakalnice ponovno zasedli mladi ljubitelji smučarskih skokov, zelo veseli. Vedno mi je lepo, ko se po skoku ustavim med najmlajšimi gledalci, ki jim srce gori za navijanje,« je v pričakovanju zadnjih tekem letošnje sezone povedal Peter Prevc in ob tem v Planico povabil ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij: »Močno upam, da navijači pogrešajo planiški praznik prav toliko, kot jaz pogrešam njih. Zato res lepo vabim vse generacije, naj pridejo v Planico, kjer bomo skupaj ustvarili nepozabne spomine.«

Peter Prevc. (Foto: GEPA pictures/ Mathias Mandl)

Do danes s Planico povezali številne mlade navijače

Akcija Otroci Triglava v Planici je ena od aktivnosti, s katerimi Zavarovalnica Triglav že več desetletij sodeluje pri ustvarjanju največjega slovenskega športnega spektakla. »S smučarskimi skoki v Planici smo povezani že več kot pol stoletja. Vsaj od leta 1979 ogled tekmovanj v dolini pod Poncami omogočamo tudi osnovnošolcem in njihovim spremljevalcem. V tem času smo nepozabno doživetje omogočili že več kot 100.000 mladim navijačem. Veseli me, da lahko letos skozi ogled športnega tekmovanja na vrhunski svetovni ravni s Planico znova povežemo več tisoč mladih ljubiteljev smučarskih skokov in jih tako navdušimo za zdrav ter aktiven življenjski slog,« je pojasnil Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Po dvoletnem premoru znova možen ogled v živo

V Zavarovalnici Triglav so tekmovanja v smučarskih poletih v Planici v minulih dveh letih podprli z razvojem edinstvenega virtualnega doživetja: medtem ko so navijači v virtualnem prostoru lahko skoke spremljali iz svojega naslanjača, so bili smučarji skakalci njihove spodbude deležni na posebnih ekranih ob izteku letalnice. A po dvoletnem premoru si bodo slovenski smučarski praznik znova lahko v živo ogledali številni navijači vseh generacij. V četrtek, na t.i. »otroški dan«, bo z akcijo Otroci Triglava v Planici med njimi tudi več kot 4.000 ljubiteljev smučarskih skokov.

Med številnimi obiskovalci bo skoraj 4.000 osnovnošolcev, ki jih bo v Planico popeljal Triglav. (Foto: arhiv ZT)

V sklopu akcije bo ogled kvalifikacijske tekme Zavarovalnica Triglav omogočila skoraj 1200 otrokom s širšega ljubljanskega območja. »Na ljubljanski območni enoti smo že tradicionalno vpeti v lokalno skupnost, ki jo podpiramo na različne načine, predvsem z donacijami in aktivnostmi, ki povečujejo preventivno ravnanje, v sklop katerega uvrščamo tudi skrb za zdravje. V spodbudo krepitvi zdravega življenjskega sloga bomo tako letos ogled največjega športnega spektakla omogočili učencem in dijakom s kar 22 osnovnih šol ter ene gimnazije, dveh zavodov in šol s prilagojenim programom ter eni veliki družini,« je pred četrtkovim dnevom v Planici povedal Primož Rot, direktor območne enote Ljubljana v Zavarovalnici Triglav.

Miha Ulčar; Foto: Zavarovalnica Triglav

 

Tagi