Piškotkov piknik ponovno uspel!

V četrtek, 28. maja 2015, se je v Češminovem parku že tradicionalno deveto leto zapored odvil Piškotkov piknik. Le tega je organizirala Plesna šola Miki s pomočjo še nekaterih drugih športnih in kulturnih društev ter podjetij. Prireditev je bila več kot uspešna, v parku smo namreč našteli več kot 800 obiskovalcev.

Pa da najprej razčistimo, zakaj se temu pikniku reče ravno Piškotkov piknik? Namesto vstopnice je moral namreč vsak obiskovalec prinesti 2 piškota. Ti piškoti so se skozi celotno prireditev lepo zbirali v ogromni košari, na koncu pa so jih z veseljem pojedli in razdelili med otroke.

Celoten piknik je potekal kot lov na zaklad. Vsak otrok je namreč ob prihodu v park prejel poseben zemljevid s kontrolnimi točkami. Kontrolne točke pa so sestavljala podjetja in društva iz okolice, pri vsakem pa so morali otroci opraviti posebno nalogo. Tako so npr. streljali z lokom, lovili metulje, iskali začimbe, delali prevale in še ogromno drugih aktivnosti. Če so nalogo na posamezni postaji opravili, so prejeli štampiljko na svoj zemljevid. Z vsemi zbranimi štampiljkami so prišli do konca in iz prave gusarske skrinje prejeli prav poseben zaklad generalnega sponzorja piknika –podjetja Medex.

Med samim nastopom se je, kot se za plesno šolo spodobi, zvrstilo tudi nekaj plesnih nastopov. Skupaj so nastopili vsi vrtčevski plesalci Plesne šole Miki, pridružili pa so se jim tudi tisti večji, ki že trdo trenirajo za tekmovanja.

Piknik je bil poln veselja, zabave, športa, plesa in predvsem piškotov, zahvaljujejo pa se vsem obiskovalcem, ki ste se ga udeležili in izkazali podporo.

Plesna šola Miki se zahvaljuje tudi vsem sodelujočim partnerjem: Medex, Klub borilnih veščin Domžale, Knjižnica Domžale, Center za mlade Domžale, Karate klub Domžale, Športno društvo Sonček, Policija Domžale, Lokostrelski klub Kamnik, ŽNK Radomlje, Cute Nola, Simobil, Union, Helios, Katja in Alen, AMZS, Droga Kolinska, Občina Domžale, Prodnik, Polepi.si, Vpricakovanju.si, Citron, AMC, Barbios, Pekarna Mokronog, BabaKul, Sladki butik, Minicity in Arburetum Volčji potok.

Avtor: Tjaša Derstvenšek
Tagi