Pionirji PGD Loka pri Mengšu bronasti na državnem gasilskem tekmovanju!

»Le kaj se dogaja«, se je včeraj proti večeru marsikdo spraševal, ko se je peljal mimo gasilskega doma v Loki pri Mengšu, saj se je tam zbralo večje število ljudi in že v zraku je bilo čutiti, da se je zgodilo nekaj posebnega. In res se je. Loški gasilci, starši in še nekateri krajani so pripravili sprejem za njihove najmlajše gasilce, ki so na državnem tekmovanju v gasilsko-športnih disciplinah, ki je minuli vikend potekalo v Kopru, osvojili tretje mesto.

Minuli vikend je v Kopru potekalo državno prvenstvo v gasilsko športnih disciplinah. Več kot odlično so se odrezali pionirji PGD Loka, saj so osvojili tretje mesto. Ker gre za zgodovinski uspeh njihovega društva, so jim pripravili pravi gasilski sprejem, vključno s vodnim špalirjem. Pocrkljali pa so jih s sladkimi dobrotami in seveda s čestitkami.

Predsednik PGD Loka pri Mengšu in predsednik Komisije za mladino pri GZ Mengeš, Robert Ručigaj ni skrival zadovoljstva, saj je njihova ekipa najmlajših gasilcev izmed 54 sodelujočih enot v kategoriji pionirjev osvojila tretje mesto na državnem prvenstvu, kar pomeni, da trud njihovih mentorjev ni bil zaman. Ob tem je Ručigaj pohvalil tudi organizatorje tekmovanja, saj je bilo po njegovih besedah tekmovanje organizirano na visokem nivoju. Tekmovalne enote, ki jih sestavljajo po devet tekmovalcev, so morale na tekmovanju opraviti vajo z vedrovko, štafeto na 350 metrov z ovirami in vajo razvrščanja. Ručigaj nam je še povedal, da je dan prej na državnem prvenstvu sodelovala tudi njihova ekipa starejših gasilk, kjer je med 48. sodelujočimi ekipami v tej kategoriji osvojila 9. mesto.

Ekipi bronastih gasilcev je prišel čestitati tudi župan Občine Mengeš Franc Jerič, ki je med drugim dejal, da si želi, da bi se v Loki še večkrat srečali na podobnih dogodkih.

Za takšen uspeh, med najboljšimi ekipami so bile namreč razlike izredno majhne, so zaslužni mentorji Robert Ručigaj, predsednik PGD Loka pri Mengšu, Domen Pirnat, predsednik za mladino v PGD Loka pri Mengšu in Boštjan Čebulj ter tudi preostali gasilci in starši. Na tekmovanju so imeli tudi glasno podporo, saj so jih spremljale in spodbujale domače gasilke.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi