Piknik domžalskih interventnih služb

Pripadniki domžalskih interventnih služb iz vrst poklicnih gasilcev CPV Domžale, policistov PP Domžale, reševalcev NMP ZD Domžale in zaposlenih Centra za socialno delo Domžale, se skorajda vsakodnevno in to tudi večkrat srečujejo na različnih intervencijah, kot so prometne nesreče, požari, nudenje pomoči, razna posredovanja, in v drugih nič kaj prijetnih dogodkih, ko se kot predstavniki različnih služb vsak po svoji stroki in nalogi posvečajo nastali situaciji.

Domžalske interventne službe delujejo na območju petih občin, pripadniki teh služb pa prihajajo iz različnih koncev, zato se najpogosteje srečujejo na nujnih posredovanjih, kjer je mnogokrat njihova udeležba nujna za zagotavljanje varovanja življenj in premoženja. Da pa se ne bi srečevali samo službeno na intervencijah in drugih posredovanjih, je pred tremi leti iz njihovih vrst prišla pobuda, da vsako leto organizirajo skupen piknik, ki je namenjen druženju ter tudi spoznavanju.

Tako so se pred kratkim dobili že na tretjem pikniku in sicer na piknik prostoru v domžalskem Športnem parku. Letos se je piknika udeležilo 40 pripadnikov domžalskih interventnih služb in kot smo izvedeli ter se tudi prepričali na lastne oči, je bilo prav prijetno in predvsem, da ni bilo nič stresno, kot je to običajno, kadar se srečujejo na različnih intervencijah. Zaupali so nam, da se že veselijo naslednjega piknika.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi