PGD Domžale-mesto – 135 let v službi ljudstva

Letos mineva natanko 135 let, odkar so Domžalci ustanovili Požarno obrambo v Domžalah. Le-to pa so takrat nujno potrebovali, saj je bilo zaradi lesenih zgradb, slamnatih streh in izdelave slamnikov stalna nevarnost požarov. Plemenito delo pa domžalski gasilci vestno opravljajo vse od tedaj.

135-letnice so gasilci PGD Domžale-mesto obeležili na rednem letnem Občnem zboru, ki so ga imeli v petek, 23. januarja 2015, v gostilni Keber v Domžalah. Poleg članov so se Občnega zbora udeležili tudi gasilci iz pobratenih gasilskih društev DVD Koprivnica, ki jo je vodil predsednik VZG Koprivnica Ivan Golubić ter PGD Dekani in predstavniki okoliških gasilskih društev ter še predstavniki nekaterih preostalih drugih društev, ki delujejo na območju občine Domžale. Na slovesnosti so sodelovali tudi Domžalski rogisti.

Na Občnem zboru so sprejeli poročila funkcionarjev za leto 2014, program dela in finančni plan za leto 2015, in imenovali dva delegata za Občni zbor Gasilske zveze Domžale. Seveda pa so zasluženim gasilkam in gasilcem podelili tudi priznanja in odlikovanja za njihovo zasluženo delo.

Domžalskim gasilcem čestitamo za njihov jubilej in naj še naprej ostanejo v službi ljudstva!

Na pomoč!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Florjan Zabret
Tagi