Park na Miklošičevi ulici je oživel

Park na Miklošičevi ulici je dobil nova otroška igrala, ki jih je donirala Krajevna skupnost Slavka Šlandra.

Želja, da bi se park uredil, je tlela že nekaj časa, a dlje od želje se stanovalci ulice nismo premaknili. Zato smo se s prošnjo za predloge oz. možnostjo sodelovanja obrnili na našo krajevno skupnost. Predsednik Blaž Vodnjav se je odzval na našo prošnjo in s koncem septembra je park zasijal v novi luči: postavljene so hiške za igro, tobogan, gugalnice in par novih klopi ter smetnjak. Igrala so po evropskih standardih, ki omogočajo čim večjo varnost uporabnikov. Seveda je ob tem važno omeniti, da je uporaba igral na lastno odgovornost, saj morajo starši skrbeti za to, da otroci uporabljajo igrala na varen način.

Otroci so nad igrali navdušeni, upamo pa, da bodo čim dlje ostala takšna kot so in da bodo služila še naslednji generaciji otrok. Za skupno dobro moramo skrbeti vsi po svojih močeh. Vsaka taka investicija je zlata vredna in je kraju v ponos, da so parki v Domžalah lepo urejeni.

Park v svoje okrilje vabi tudi starejše občane, da se v njemu družijo in spočijejo. Želimo si, da bi lastniki psov upoštevali otroke in svoje pasje ljubljenčke peljali na sprehod zunaj prostora za otroško igro. Zato še enkrat naprošamo Občino, da postavi smetnjak ob pločniku za mimoidoče Domžalčane, ki jim je park vmesna postaja do sprehajališča ob Kamniški Bistrici. Smetnjaki, ki so v lasti parka pa niso namenjeni pasjim iztrebkom.

Zahvaljujemo se KS Slavka Šlandra za posluh in donacijo igral.

Avtorica: Miomira Šegina (miomira.si)

 

Tagi