Papež Frančišek vodi našo ladjo

Po Asiškem kamnu stopam in v njem iščem tvoj korak, in od sreče v sebi jokam, da smem piti isti zrak … Odmeva po ulicah Assisija, ko romarji stopamo po sledeh sv. Frančiška in sv. Klare.

Letos so bili člani družinske kateheze v župniji Domžale od 11. do 16. avgusta na družinskem romanju po Asiških ulicah. 36 otrok ter 25 odraslih je ob taborjenju spoznavalo kraje, kjer sta se rodila in delovala svetnika sv. Frančišek in sv. Klara. In nekje v notranjosti , globoko v duši Natalije Podjavoršek, je začel delovati dobri duh in rodil se je muzikal z naslovom »Papež Frančišek vodi našo ladjo«. Natalija je izlila občutke na papir, ga razdelila med člane družinske kateheze, da so se doma in v skupinah začeli učiti tekste in pesmi, in hitro je muzikal iz koščkov postal celota.

In ker je bila v nedeljo, 12. oktobra 2014, žegnjanska nedelja oziroma farni dan župnije Domžale, ki je potekal na parkirišču pod cerkvijo, je priložnost nanesla, da so muzikal uprizorili v domači cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah. Tako so po blagoslovu prenovljenih kletnih prostorov župnišča in novega centralnega ogrevanja ter po tomboli, člani družinske kateheze skupaj s svojimi otroci prikazali lep muzikal, poln pesmi in besede, ki je potekal okoli in pred oltarjem farne cerkve. Skoraj 60 nastopajočih otrok in staršev je na koncu muzikala prejelo dolg in glasen aplavz faranov, ki so si muzikal ogledali. Na koncu se je domači župnik mag. Klemen Svetelj zahvalil vsem, ki so s svojim trudom in tudi nastopom pričarali tako lep zaključek žegnanjske nedelje, kot tudi vsem, ki so pomagali pri farnem dnevu. In teh ni bilo malo. Ljudem je še vedno do tega, da se družijo in poveselijo s družino, sorodniki, prijatelji in znanci pod okriljem Božje navzočnosti.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi