Dobre novice
-
Kako podaljšati svežino sadja in zelenjave: Kaj storiti in česa ne?
Da bi ohranili svežino sadja in zelenjave čim dlje, je ključno upoštevati nekaj preprostih pravil pravilnega shranjevanja. Strokovnjakinja Kate Hall…
Več » -
Nagrajeni izdelki za najbolj inovativna živila leta 2025
Inštitut za nutricionistiko je objavil seznam najbolj inovativnih živil leta 2025, ki so bila lansirana v preteklem letu. Projekt ima…
Več » -
Letne statistike kažejo lep porast prihodov in nočitev v Kamniku
Po primerjavi obiska in nočitev leta 2024 s predhodnim letom statistike pokažejo, da smo imeli v Kamniku leta 2024 za…
Več » -
Nočne sove in jutranje ptice: Kako naša genetika določa ritem spanja
Ste jutranji tip človeka, ki se prebudi s prvimi sončnimi žarki, ali pa vam jutra predstavljajo pravo nočno moro in…
Več » -
Svetovni dan mokrišč: Ohranimo jih za prihodnje generacije
2. februarja obeležujemo svetovni dan mokrišč, ki poudarja pomen teh edinstvenih in življenjsko pomembnih ekosistemov. Mokrišča, kot so reke, jezera,…
Več » -
Preprosta rešitev proti rosenju oken pozimi
Kondenzacija na oknih je v zimskih mesecih pogost pojav, ki lahko povzroči resne težave, kot sta nabiranje vlage in plesen.…
Več » -
Švicarska zlata medalja za velikoplaninski sir trnič
Na prvem tekmovanju ALP’24 International Alpine Food Contest v Stansu so ob koncu leta izbrali najboljše specialitete Alp in navdušili…
Več » -
Tercet Folklornega društva Groblje zapel Mari Viler
Pevke terceta Folklornega društva Groblje Domžale so turobni četrtek izkoristile za obisk slavljenke, ga. Mare Vilar, v Domu upokojencev Domžale. …
Več » -
Moravška Mara praznovala častitljivih 93 let v družbi glasbe in prijateljev
Marija Vilar, bolj znana kot Moravška Mara, je 26. januarja 2025 dopolnila častitljivih 93 let. Naslednji dan, 27. januarja, so…
Več » -
Domžalski odrasli skavti raziskovali Piran na vodenem ogledu
Domžalski odrasli skavti, kar štiriindvajset se nas je zbralo pred domžalsko cerkvijo Marije Vnebovzete. Odpravili smo se skozi megleno osrednjo…
Več »