Otvoritev ravnotežnostnega poligona v MGC Bistrica

Bistvo človeške narave je v gibanju

28. maja je bil v MGC Bistrica prav poseben dan, ki je razveselil vse tamkajšnje stanovalce in stanovalke. Potekala je namreč otvoritev ravnotežnostnih igral za starejše, ki so jih prejeli kot donacijo Lions kluba Domžale. Dogodek je bil podprt tudi s kulturnim programom, Študljanske dečve so ga popestrile s pesmijo.

Gibanje je pomembno za vse starosti, še posebej pa za starejše, saj jim redno gibanje omogoča lažje opravljanje vsakodnevnih opravil in nemalokrat pomeni tudi izboljšanje življenja in počutja na sploh.

Igrala so strokovno izbrali vodstvo in ekipa terapevtov, ki je dnevno v stiku s stanovalci in dobro pozna njihove potrebe. Ravnotežnostni poligon je odličen način za izboljšanje ravnotežja in koordinacije ter krepitev mišic. Zagotavlja zabavno in interaktivno vadbo, primerno za vse generacije in različne stopnje zahtevnosti. Sestavljen je iz različnih elementov, kot so ravnotežne deske, ovire ter viseče naprave. Vaje vključujejo hojo po ozkih površinah, po neravninah, po nestabilnih površinah, na različnih nivojih, premagovanje ovir in izvajanje vaj na visečih elementih. Pri oblikovanju programa vadbe je pomembno upoštevati različne stopnje zahtevnosti, da je vadba primerna za vse udeležence, ne glede na njihovo telesno pripravljenost in izkušnje. S pravilno izbiro vaj in postopnim stopnjevanje težavnosti lahko vsakdo doseže svoje cilje na ravnotežnostnem poligonu.

Gostje na dogodku so bili člani Lions kluba Domžale in njihova predsednica Ajda Vodlan, ki je skupaj z direktorico doma Snežano Golob, uradno otvorila igrala.

MGC Bistrica se iskreno zahvaljuje Lions klubu Domžale za donacijo.

 

Nina Orehek, Foto: MGC Bistrica

 

Tagi