OŠ Roje prejela nagrado na natečaju Z roko v roki za varnost otrok

V sredo, 11. junija 2014, je na OŠ Zadobrova v Ljubljani potekala zaključna prireditev natečaja Z roko v roki za varnost otrok, ki ga je organiziralo podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires, s podporo javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa. Tudi Osnovna šola Roje se je javila na natečaj in literarni prispevek našega učenca, Gregorja Novaka, ki je prispevek pripravil pod mentorstvom Lucije Kodrca, je bil eden izmed zmagovalnih.

Tako je bila naša šola ena izmed 26 šol v državi, ki je prejela za nagrado donacijo v višini 2000€, ki jih bo namenila spodbujanju prometne varnosti v okolici šole. Kot prejemniki nagrade, smo se udeležili tudi zaključne prireditve, ki jo je povezovala Goodyear Ambasadorka varnosti, Alenka Godec. Alenka je zbranim tudi zapela pesem Prometna, za katero so besedilo več let nazaj napisali prav učenci šole, ki je zaključno prireditev gostila. Letos, so se odločili organizatorji natečaja razpisati še en natečaj za novo besedilo pesmi. Tudi na ta del se je naš zmagovalec, Gregor Novak, prijavil, vendar v hudi konkurenci žal ni bil izbran med prvih pet pesmi. Poleg Alenke Godec je otroke nagovoril in razvedril tudi raper Zlatko.

Po krajšem zabavnem uvodu, so organizatorji učencem podelili čeke. Podelila jih je gospa Irena Kocjan iz podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires, učencem pa je čestital tudi gospod Igor Velov iz Agencije Republike Slovenije za varnost v prometu. Ker sta bila tako mentorica Lucija Kodrca, kot tudi avtor zmagovalnega prispevka, Gregor Novak, v šoli v naravi, sta namesto njiju nagrado prevzela Meta in Urban.

Vsi učenci so bili veseli te enkratne nagrade, ki sta si jo Gregor in njegova mentorica zagotovo zaslužila. Vsekakor pa si jo zasluži tudi cela šola, za prizadevanje k večji varnosti naših otrok v prometu. Zagotovo bo ta donacija dober zagon pri še nadaljnjem delovanju na področju prometne varnosti.

Avtor: Ajda Lalić; Foto: Ajda Lalić, OŠ Roje
Komentarji uporabnikov
Tagi