OŠ Roje ponovno deležna dobrodelnosti

V torek, 30. septembra 2014, sta se v telovadnici OŠ Roje otrokom, njihovim staršem in učiteljem pridružila še župan Občine Domžale, Toni Dragar in predsednik uprave Helios Aleš Klavžar. Šlo je namreč za prav poseben dan, ko je podjetje Helios šoli predalo ček za 15.000 EUR.

»Takšne dni bi si v naši zgodovini želeli čim večkrat, a vsi vemo, da vsem le ne moremo pomagati vedno in vsepovsod. Le veseli smo lahko, da smo bili te pomoči tokrat deležni mi. Helios nam je namreč podaril kar 15.000 EUR, ki smo jih že porabili za nakup tako potrebne tekaške steze, ostala sredstva pa bodo namenjena za pokrivanje stroškov spremljevalke za našo učenko, ki jo nujno potrebuje ves čas njene prisotnosti v šoli. Varuhinja sedaj naši Tii polepša vsak dan, ji pomaga pri učenju, med učnimi procesi, sodeluje pri športni vzgoji in ji seveda da ji pomaga učiti se tako, kot bi se rada učila. Vsa ta prizadevanja se seveda poznajo tako pri njenem razvoju, kot tudi pri njenem počutju. Vidi, da ima ob sebi vedno nekoga in se tako počuti varno, temu primerno pa se tudi veliko bolj smeji,« pove ravnateljica OŠ Marjanca Bogataj, ki se ob koncu seveda zahvali predsedniku uprave Heliosa za njihovo donacijo, županu Dragarju pa za njegova večletna prizadevanja za boljše življenje vseh na OŠ Roje.

Župan Toni Dragar je dogodek pohvalil in pozdravil Heliosovo donacijo, ob tem pa pohvalil nastope učencev OŠ Roje, predvsem nastop, ki je odmeval med vsemi gledalci proslave ob 150-letnici šolstva, ki se je pretekli konec tedna odvijala v Hali komunalnega centra Domžale. »Želim si, da bi bilo takšnih dogodkov v prihodnosti vse več in verjamem, da bo sonce, ki ste ga uprizorili zelo velikokrat posijalo,« je v svojem kratke pozdravu povedal župan Občine Domžale, Toni Dragar.

Kot zadnji gost je spregovoril Aleš Klavžar, ki je povedal, da s takšnim sklopom donacij želijo doseči predvsem trajni učinek. »Donacija OŠ Roje ima poseben pomen, daj je to donacija za otroke, ki so močno odvisni od pomoči soljudi. Zaposlenim, ki delajo s temi otroci vsak dan bi želeli pokazati, da je njihovo delo izjemno z donacijo želimo postati majhen delček teh vaših naporov, ki jih vlagate v otroke z namenom izboljšanja njihove kakovosti življenja,« doda Klavžar.

Pred čudovitimi in ganljivimi nastopi učencev OŠ Roje pa je vsa prizadevanja OŠ Roje razkrila še ena izmed učiteljic: »Čeprav nam letošnje poletje ni postreglo z obilico sončnih žarkov, se na šoli trudimo, da bi bil vsak dan vsaj malo sončen. V maju smo praznovali 50. obletnico delovanja šole in ob obujanju spominov, skovali tudi nemalo novih načrtov. Eno od glavnih vodil šole pa je gotovo ustvarjanje prijetnega in toplega vzdušja; tako za učence, kot za starše in učitelje, ter vse, ki nas pridejo obiskat. In tako na naši šoli učenci in učitelji s pomočjo staršev in prijateljev tkemo zgodbe vsakega dne. Ene so bolj sončne od drugih, vse pa so prevete s toplino in prijateljstvom, ki nas povezuje. Vemo, da smo si različni in vemo, da prav te razlike med nami, tvorijo pisane niti, ki stkejo mavrično zgodbo naše šole. Vsi pa se trudimo, da bi vsak posameznik imel možnosti, da bi svojo zgodbo stkal na najboljši možni način. Tone Pavček je zapisal: Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš – sence. Hvala vsem, ki ste pripomogli, da ima vsak od naših učencev možnost stkati svojo, sončno zgodbo in s svojim veseljem, napredkom in uspehom odgnati marsikatero senco, ki jo dandanes riše svet. Hvala!«

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale
Tagi