Odlični domžalski športniki na sprejemu pri županu

V sejni sobi Občine Domžale je včeraj, 17 februarja 2016, župan Toni Dragar sprejel domžalske športnike, ki so v zadnjem času dosegali vidne rezultate. Med drugim je župan izrazil svoje veselje nad velikim številom uspešnih športnikov v Domžalah. Poudaril je, da se Občina Domžale ves čas trudi ustvariti pogoje za nadarjene mlade in za izpolnitev njihovih talentov.

Najprej je župan pozdravil najmlajše atlete – Anžeta Hribarja (gimnastičar; državni prvak Slovenije 2015 v skupini OV3) ter njegovo sestro Lucijo Hribar (gimnastičarka; državna prvakinje Slovenije 2015 med mladinkami). Zatem sta sledila še dva atleta – Žan Vrhovnik, (dvoranski državni prvak 2016 v skoku v višino v kategoriji do 14 let) in Juš Smole (državni prvak v skoku v višino v kategoriji mlajši mladinci).

Tinkara Brezovšek je bila odsotna (kinologinja – članica slovenske tričlanske ekipe svetovnih prvakov), nas je pa z obiskom razveselil Matjaž Dobravec (mojstrski naslov v aikidoju, 5.dan) in nam prijazno razložil, kaj sploh pomeni 5. dan v aikidu.

Sledila je ženska jamarska reševalna enota, ki je zmagala na 45. patruljnem teku na Pokljuki. O uspehih in motivaciji je spregovoril predsednik jamarskega društva, Aleš Stražar. Poudaril je, da ni težko zmagovati, ko te vsi spodbujajo, ampak je težko najti motivacijo po porazu, ko si sam in te noben ne spodbuja.

Povabili smo tudi naša skakalca, vendar je Anže Lanišek na žalost zaradi tekem odsoten. Zato pa nas je obiskal Tilen Bartol (prvo uvrstitev na oder za zmagovalce je osvojil 11. decembra 2015 s tretjim mestom v Reni, dan za tem je na istem prizorišču dosegel svojo prvo zmago na celinskem pokalu v smučarskih skokih).

Za konec pa so sledili še domžalski borci. Da se z borilnimi športi ne ukvarjajo le fantje sta dokazali Petra Žejavec (3. mesto na evropskem kickboxing pokalu Golden Glove 2016 v kategoriji KL-65/+65 kg), in Teja Mihelčič (mladinska državna prvakinja v kickboxu). Jan Gajšek je sicer bil odsoten (3. mesto na evropskem kickboxing pokalu Golden Glove 2016 v kategoriji KL +80 kg in 2. mesto v kategoriji +94 mladinci/ člani), vendar pa nas je z obiskom počastil Marjan Bolhar (2. mesto na evropskem pokalu Golden Glove 2016 v kategoriji KL – 79 kg; naj mladinec v boksu, dvakrat članski prvak v boksu do 75 kg, dvakratni dobitnik Zlatega pasu prvakov, dvakrat Jeklena pest Slovenije… ). Pred kratkim je tudi dobil nagrado naj športnik Domžal 2015. Marjan pa nam je za konec predstavil še svojega trenerja – Igor Pacek, ki mu je vedno stal ob strani in ga spodbujal.

Bil je prijeten dogodek in prepričani smo, da bo tudi v prihodnosti veliko priložnosti, da se pri županu oglasijo najboljši, najhitrejši in najmočnejši.

Avtor: Občina Domžale; Foto, video: Miro Pivar
Tagi