Obisk tabornikov v Bohinju – Taborniki ustvarjamo boljši svet

Včeraj so župan Toni Dragar, podžupan Marjan Ravnikar, namestnik poveljnika CZ Peter Gubanc in direktor CZR Domžale Andrej Jarc obiskali domžalske tabornike v Bohinju, kjer so jih sprejeli predstavniki Roda skalnih taborov z Natašo Belle in Andrejo Pogačnik Jarc na čelu, ki sta ustanoviteljici in pobudnici ene izmed prvih taborniških skupin ter aktivni in dolgoletni domžalski tabornici.

Grče so najstarejša skupina tabornikov, so taborniki z dušo in srcem. Skrbijo za tehnične zadeve, ter so podpora in pomoč mladim v rodu. Hkrati pa znotraj klubov še vedno ohranjajo prijateljstva in pravo taborništvo v sebi. V Domžalah je pet takih klubov, klub SOS, klub WEOR, klub Močerad, klub Magnolija in klub Planika. Njihovo vodilo je tudi “Taborniki ustvarjamo boljši svet”, saj jih dejavnost žene v aktivno zavzemanje za dobrobit tako ožjega kot globalnega okolja. Že vrsto let ob obeležitvi dneva Zemlje in taborništva, ki ga praznujemo 22. aprila, čistijo okolico naših domov in naših naravnih lepot. Sodelujejo tudi pri aktivnostih za mlade v občini in v okviru nastanitvene enote Civilne zaščite Občine Domžale. Vsekakor pa vedno priskočijo na pomoč v primeru naravnih in drugih nesreč in kadarkoli je njihova pomoč potrebna.

»Do konca tedna jim bo ostalo še kar nekaj časa za raziskovanje neokrnjenega sveta in iskanje iskrenih prijateljstev. To je čar poletja. Vsako leto ga skupaj s taborniki podoživljam tudi sam. A vendar se tudi za nas, nekoliko starejše, ki še imamo tisti kanček otroške igrivosti in iskric v očeh najdejo premnoga veselja«, je ob obisku povedal župan Toni Dragar.

Ob obisku so nam zaupali kaj vse so te dni v Bohinju in okolici doživeli, kako se to leto razlikuje od drugih let in nam zaupali svoje vtise in spomine. Tudi sami smo se prepričali v kako lepi okolici bivajo in širijo svoje poslanstvo.

Občina Domžale, Urad župana; Foto: Občina Domžale

Tagi