Obdarovanje otrok in odraslih v okviru projekta Božiček za en dan

Na mrzel decembrski dan, je v avli Osnovne šole Rodica v poznem popoldnevu zbrane otroke iz območja Domžal, Mengša, Trzina, Moravč in Lukovice, pozdravil nagajivi škrat Jole. Jole je v predstavi otrokom pravil zgodbe iz čarobnega sveta iz katerega prihaja, se z otroki pohecal, z njimi zapel in zaplesal, na koncu pa so skupaj z glasnim klicanjem priklicali Božička. Otroci so najprej zaslišali cingljanje zvončkov, ki so naznanjali njegov prihod, zatem pa so Božička le ugledali. Božiček je otroke in starše nagovoril, in vsakega otroka posebej obdaril in mu namenil nekaj lepih besed.

Božiček je obiskal otroke, ki so bili v projekt Božiček za en dan vključeni na pobudo strokovnih delavcev na CSD OSV, enota Domžale, obdarjenih je bilo skupno 141 otrok.

V sklopu projekta je bilo obdarovanih tudi 82 odraslih, ki so darila prejeli na CSD OSV, enoti Domžale, ali pa so jim bila dostavljena na dom.

V Centru za socialno delo Osrednja Slovenija Vzhod, enoti Domžale se zahvaljujemo Družinskemu gledališču Kolenc za čarobno predstavo, dolgoletnemu in srčnemu sodelovanju z organizatorji vseslovenskega projekta Božiček za en dan, donatorju Parketarstvo Marolt, ki je pomagal pri uresničitvi dogodka ter Osnovni šoli Rodica, ki nam je prijazno odstopila prostore za uporabo.

Avtorica: Gaja Frol; Foto: Miro Pivar

Tagi