Občina Domžale – Prostovoljstvu prijazna občina

Čas epidemije je pokazal, da so močno vezivo naše lokalne skupnosti prostovoljci. Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin na Slovesni dan prostovoljstva, 18. maja 2021, je naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdilo 25 slovenskih občin. Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa je naziv Prostovoljstvu prijazno mesto prvič pridobilo 11 občin.

Tudi Občina Domžale je z aktivnim vključevanjem postala del te tako pomembne zgodbe in si pridobila naziv »Prostovoljstvu prijazna občina«. Naziv smo si pridobili za: spodbujanje prostovoljstva preko javnih razpisov in z zagotavljanjem finančnih sredstev za delo mentorjev prostovoljcev v javnih zavodih oziroma organizacijah s prostovoljskim programom, aktivno sodelovanje pri večjih nacionalnih prostovoljskih akcijah in odziv na epidemijo.

Hvaležni smo, da smo se priključili 36 občinam, ki spodbujajo prostovoljstvo, še posebej pa, da je v našem kraju ogromno ljudi, ki s svojim velikim srcem namenjajo svoj čas in skrb za druge. Naj bo to tudi dobra vzpodbuda za vse nas v občini Domžale, da s prostovoljstvo nadaljujemo še naprej.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Vido Repanšek

Tagi