Občina Domžale bo namenila 30.000 € za pomoč prizadetim v poplavah v BiH, Srbiji in Hrvaški

Občinske svetnice in svetniki so se včeraj, v četrtek, 22. maja 2014, sestali na 30. seji Občinskega sveta Občine Domžale, ki je bila hkrati ena izmed zadnjih sej v njihovem iztekajočem se mandatu. Na tej seji so svetnice in svetniki soglasno potrdili županov predlog, da se prizadetim v poplavah v Bosni in Hercegovini, Srbiji in na Hrvaškem, nameni 30.000 EUR. Transfer pa se bo izvedel preko Rdečega križa Slovenije.

Spomnimo, da je pred kratkim v Bosni in Hercegovini, Srbiji in na Hrvaškem prišlo do katastrofalnih poplav, ki so povzročile ogromno humanitarno in materialno škodo. Obseg katastrofe je tako velik, da je za institucije teh okolij prevelik, da bi jo lahko obvladale same. Slovenija in slovenska javnost sta se izjemno intenzivno in hitro odločili pomagati ljudem na prizadetih območjih.

Že v začetku tega tedna je Občina Domžale v prostorih PGD Domžale-mesto nemudoma odprla zbirni center in pričela z zbiranjem materialnih dobrin. Nesreča bo imela ogromne finančne posledice za prizadete prebivalce, zato se je Občina Domžale odločila, da pomaga prizadetim tudi s finančnimi sredstvi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: www.muralist.hr
Tagi