Naša trgovin´ca upihnila drugo svečko

Naša trgovin’ca, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 104 v Domžalah, je trgovina s prav posebno noto. V njej namreč pomaga nekaj mladih z razvojno motnjo. Trgovin´co so odprli predlani v okviru Društva verjamem vate in sicer z namenom vključevanja mladih z razvojno motnjo v aktivno življenje. Tako je bila mladim dana možnost ovrednotenja in občutka sprejetosti s strani družbe, kar močno pripomore k njihovi socializaciji, motivaciji in razvoju delovnih veščin. 

Praznovanje druge obletnice Naše trgovin´ce je potekalo v četrtek, 1. junija 2017, kjer so goste zabavali Senožeški tamburaši. Jaka Blejc, ki je zaposlen v Naši trgovin´ci je bil nad dogodkom več kot navdušen. Povedal nam je, da s ponosom praznujejo drugo obletnico Naše trgovin´ce. Ob tem se je zahvalil Vesni in Alenki, ki sta mu z Društvom verjamem vate in Našo trgovin´co polepšali življenje. Vesna Vehovec, soustanoviteljica Naše trgovin´ce nam je povedala, da so bili začetki težki, ampak jim je uspelo. Njihova trgovinca deluje z malo drugačno noto: »V njej uvajamo mlade z razvojno motnjo v aktivno življenje. V trgovinci so našli pripadnost, v njej so lahko ustvarjalni in seveda pomagajo pri delu. Pri tem razvijajo svoje sposobnosti, delovne veščine.«

Jaka Blejc je navdušen nad Našo trgovin´co.

Ob tej priložnosti je Vesna Vehovec povabila tudi na Slamnikarski sejem, ki bo potekal v soboto, 10. junija 2017, v Slamnikarskem parku (za občinsko stavbo), kjer bodo imeli modno revijo. Predstavili pa bodo tudi lastno blagovno znamko Lauri Srkel. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi