Naša trgovin´ca praznovala prvi rojstni dan

Naša trgovin’ca, ki jo najdete v Domžalah, na Ljubljanski cesti 104, je trgovina s prav posebno noto. V njej namreč pomaga šest mladih z razvojno motnjo. Trgovin´ca se je odprla lanskega 13. maja v okviru društva Verjamem vate in sicer z namenom vključevanja mladih z razvojno motnjo v aktivno življenje. Tako je bila mladim dana možnost ovrednotenja in občutka sprejetosti s strani družbe, kar močno pripomore k njihovi socializaciji, motivaciji in razvoju delovnih veščin.

Tako so v četrtek, 26. maja 2016, zaokrožili leto uspešnega delovanja Naše trgovin´ce, ki poleg prodajnega programa in šiviljske popravljalnice zajema lepo ohranjena oblačila, igrače, knjige iz druge roke ter unikaten darilni program, ob zaključku lanskega leta pa so razvili še reciklažo oblačil. Ideja o reciklaži je našla smisel zaradi velikega odpadka oblačil, ki jih podarijo ljudje, ki želijo pomagati. Zaradi ekološke ozaveščenosti so željo po razvoju popeljali tudi v tej smeri.

Na prvem rojstnem dnevu Naše trgovin`ce iz druge roke je obiskovalcem nekaj besed namenila predsednica Društva Verjamem vate, Vesna Vehovec ki je predstavila dejavnosti njihovega društva in namen Naše trgovin`ce iz druge roke. Ob tem je vse prisotne tudi povabila, da v kolikor imajo kakšne stvari, ki jih ne rabijo več, da jih prinesejo v njihovo trgovinco. Obiskovalce je nagovoril tudi Jaka Blejc, ki je tam zaposlen ter napovedal in povabil manekenke na modno brv, kjer so v dvakratnem izhodu pokazale izdelke Naše trgovin´ce.

Med obema izhodoma manekenk sta predsednica Društva Verjamem vate, Vesna Vehovec ter podpredsednica društva, Alenka Žnidarič, podelili posebna priznanja šestim mladim z razvojno motnjo, ki pridno pomagajo v Naši trgovin´ci. Njihova želja je predvsem razbiti predsodke pred drugačnostjo, bodisi pred “drugačnimi ljudmi”, s sloganom Vsi različni, vsi zaželeni, bodisi pred izdelki iz druge roke. Verjamejo, da slabe energije v podarjenih oblačilih ni, saj so podarjena za dober namen od srčnih ljudi, ob nakupu oblačila pa svojo pozitivno energijo, zaradi dobrega namena, podariš oblačilu sam.

Ob konccu sta se Vesna in Alenka iz srca zahvalili tudi vsem njihovim sponzorjem in donatorjem za dobro sodelovanje. V Naši trgovin´ci pa poskrbijo, da so oblačila čista, oprana in cela. Prihodek od prodaje je namenjen delovanju društva. Če tudi vi razmišljate, kako in kam z oblačili, ki jih ne uporabljate več, vas v društvu lepo vabijo, da se pridružite v dobrodelnosti.

V kulturnem programu je raztegnil svojo harmoniko Jan, zatem je Saša iz Duo Okey zapela nekaj pesmi, za lep izgled manekenk pa je poskrbel Robi, lastnik frizerskega salona Čuparija, ki se nahaja nedaleč stran od Naše trgovin´ce, z nekaj prijaznimi frizerskimi vajenkami. Poskrbeli so za lepe frizure in lep izgled manekenk, ki so pokazala lepe oblačilne izdelke.

Več foto utrinkov s praznovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi