Naj bo mavrično in iskrivo leto 2023

Po poletnem oddihu, razposajenih, brezskrbnih dneh, ponovno nastopi jesenski čas. Letos naš vrtec, enoto Mavrica obiskujejo 103 otroci, od prvega leta starosti naprej do korenjakov, ki že odštevajo mesece do vstopa v šolske klopi.

Čudovito okolje, narava, bližina gozda, prijazni domačini in vsi mimoidoči, nam lepšajo skupno sobivanje. Veseli smo, da po vseh koronskih ukrepih, medse lahko sprejemamo tudi okolico, ki nam popestri skupne dopoldneve, ko sta očka in mamica v službi. Veliko nam pomeni, da nam zaupate svoje zaklade v našo enoto, zato še bolj skrbno pripravljamo in realiziramo vsakodnevne dejavnosti.

Vedno se razveselimo naših prostovoljnih gasilcev PGD Studenec, rogistov iz Domžal, spomladanski del kulturnega dogajanja pa nam z glasbo in ubranim petjem pričarajo MPZ Janeza Cerarja in upokojenski mešani pevski zbor iz Moravč. Letos so nas prav prijetno presenetili po dolgem času ob slovenskem tradicionalnem zajtrku tudi čebelarji. Gospod Janko in gospod Boštjan sta svoje bogato znanje o čebelicah prenesla na mlajše rodove. Obiskala pa nas je tudi Potujoča knjižnica, ki se mesečno ustavlja pri vrtcu in z bogato vsebino knjig navdušuje mlado in staro.

Ob vsakem obisku seveda ne ostane vse v naših radovednih bučkah, ostanejo pa spomini in želja, da ko bo leto naokoli, da se ponovno srečamo.

In res, leto se en dva tri zavrti in svoj krog naredi. Veselo se nam smeji in prav z vsakim svojim letnim časom nagradi. Spomladi nas vabijo vrtovi in gredice, poleti pa razveseli gozdna senca, ki nas prijetno ohladi. Jeseni korajžno prestopamo mejnike, še najbolj pa se veselimo prazničnih decembrskih dni, ko naš vrtec pravljično podobo kar čez noč dobi.

Poleg vseh dejavnosti, ki jih vsakodnevno vzgojitelji pripravljamo otrokom, od igre in ustvarjalnic, spoznavanja različnih otroških in ljudskih pesmic, lutkovnih predstav in koncertov, različnih iger vlog, do peke sladkih piškotov in peciva, skrbi za eko vrtiček in naše zdravje, kjer že vrsto let ohranjamo eko listino, sodelujemo na različnih natečajih in v različnih projektih, se preizkušamo tudi v prometnih nalogah, premagujemo gibalne poligone in ovire in kar je najbolj pomembno, gradimo neprecenljive prijateljske vezi.

Ko se po letu ozremo nazaj, si pogosto rečemo, dobro nam je šlo. A ker želja nikoli ni dovolj, si želimo, da nam gre tako tudi naprej. Naj prav vsak od nas in vas najde košček sreče in svoj mavrični direndaj v svojem srcu.

Hvala Vsem, ki nam stojite ob strani, dragi otroci in spoštovani starši, okolica, nas podpirate, nam podarjate nasmeh za lepši dan.

Zaključek leta je čas, da se zahvalimo tudi naši ravnateljici, gospe Martini Pančur, ki nas skrbno vodi in krmari čez vse izzive skupaj s svojima pomočnicama Uršo Javoršek in Nušo Rožič. Vsak, ki je del našega Vrtca Urša, pripomore, da imamo dan tak kot smo ga načrtovali, zato velika hvala vam, svetovalnim delavcem, administrativni ekipi, kuharjem in čistilkam ter hišnikom.

Srečno in zdravo v novo leto vam želimo otroci in zaposleni enote Mavrica.

Avtorica: Andreja Ropotar Jagodic, Vrtec Urša, vodja enote Mavrica.

 

Tagi