Nacionalni teden prostovoljstva

Kot so zapisali na uradni strani Slovenske filantropije, Nacionalni teden prostovoljstva poteka vsako leto, po vsej državi, njegov namen pa je praznovanje prostovoljstva in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Odvije se v mesecu maju, letos med 22. in 28. v mesecu, ko prostovoljske organizacije prek različnih dogodkov javnosti predstavljajo svoje aktivnosti in obiskovalce vabijo v svoje vrste. Tudi letos, ob že 24. zaporednem Nacionalnem tednu prostovoljstva, so pripravili številne dogodke, ki si jih lahko ogledate tule: https://www.filantropija.org/ nacionalni-teden-prostovoljstva/.

Prostovoljstvo ima velik pomen za skupnost, saj izboljšuje kakovost življenja v družbi, prispeva k razvijanju obstoječih sistemov, k razvijanju vrednot solidarnosti in k socialnemu ter vsesplošnemu napredku družbe.

S Knjižnico Domžale že vrsto let sodelujejo številni prostovoljci, ki so s svojimi izkušnjami in prizadevnostjo nepogrešljiva pomoč pri izvajanju raznolikih dogodkov v prostorih knjižnice. Vsem prostovoljcem se zato ob tej priložnosti najlepše zahvaljujemo!

Obenem želimo vse, ki bi jih zanimalo prostovoljno delo v Knjižnici Domžale, povabiti, da se nam pridružijo. Za več informacij se obrnite na koordinatorko prostovoljcev, Barbaro Ahačič Osterman (barbara.osterman@dom.sik.si).

Avtorici: Brigita Kranjec in Barbara Kopač, Knjižnica Domžale

 

Tagi