Na Studencu imajo novega lepotca

Lep sončen ponedeljkov popoldan, zeleni travniki na katerem že cveti regrat, cerkvica na Škocjanu, za katero se dviga kulisa Kamniško Savinjskih Alp ter domačini, ki prihajajo iz vseh koncev po poteh in stezah v dolino h gasilnemu domu domačega PGD Studenec, kjer so v veselem pričakovanju z eno urno zamudo dočakali novo avtocisterno MAN AC 16/45, ki je v spremstvu gasilskega kombija pripeljal pred gasilski dom. Njegov predhodnik, gasilska avtocisterna TAM iz leta 1991, je tudi ob prihodu mlajšega in močnejšega mladeniča s sireno pozdravila svojega namestnika in bodočega sotrpina.

Kot se spodobi, so domači gasilci vsem pokazali svojo novo pridobitev, njegovo opremljenost, moč črpalk, kakor na klasični cevi z ročnikom, kot tudi top, ki brizga vodo kot za stavo. Kot je za naš portal dejal Matjaž Merkužič, poveljnik Gasilske zveze Domžale, ima avtocisterna 4500 litrov vode in 80 litrov pene. Ima izredno moč črpalk, štiri kolesni pogon, za društvo pa bo zelo povečal njihovo operativno dejavnost.

Blagoslov vozila bo 7. maja 2016, pri sveti maši na Svetega Florjana v cerkvi na Škocjanu pri Studencu, 12. junija pa bo uradni prevzem vozila in če bo vse teklo kot mora, bodo ob uradnem prevzemu vozila položili tudi temeljni kamen za gradnjo novega gasilskega doma, kar bi bilo ob letošnjem jubileju, 90 letnici društva zelo dobrodošlo.

Nadgradnjo avtocisterne so naredili v delavnici "Gasilska vozila Pušnik, Črešnjevec". Marijan Pušnik iz Črešnjevca, priznani proizvajalec gasilskih vozil, je pred 24-imi leti začel kot avto ključavničar z brusilko in varilnim aparatom v najetih prostorih, kot pravi zase. Po letih pridnega dela danes v družinskem podjetju skupaj z ženo Tanjo in sinom Mitjo v novozgrajenih proizvodno-poslovnih prostorih zaposlujejo osemnajst ljudi. Rasli so počasi, trdno in sigurno, brez kreditov. Veseli so, ker delajo z gasilci, ki so pošteni ljudje.

Naj gasilcem PGD Studenec novo vozilo dobro služi, z željo, da čim več na vajah in čim manj na pravih intervencijah.

Več foto utrinkov prihoda novega vozila v PGD Studenec, si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi