Na Rovah skupaj za okolje

Na Rovah smo v nizkem startu čakali na vseobčinsko čistilno akcijo, saj smo iz dneva v dan opazovali, kako neodgovorni posamezniki naše kraje polnijo z odpadki. Ko smo slišali za odpoved, smo stvari vzeli v svoje roke, saj je treba med pandemijo po svojih zmožnostih skrbeti za zdravje, pa tudi za čisto okolje, v katerem se gibamo.

Kocka je padla: v soboto, 24. aprila, je KS Rova s pomočjo preostalih lokalnih društev organizirala čistilno akcijo. Odločitev je pozdravilo več kot 50 mladih in mladih po srcu, dober glas pa je segel tudi v sosednjo vas, saj so nas z obiskom presenetili radomeljski skavti.

Zaradi trenutnih razmer smo zbrane razdelili v mehurčke in jim priskrbeli vso potrebno opremo (rokavice in vreče), ki je bila na voljo pred gasilskim domom. Tam smo podali tudi vsa ustrezna navodila glede čiščenja.

Vreme nam je bilo naklonjeno, ko smo začeli čistiti po površini najobsežnejšo krajevno skupnost v domžalski občini. Nismo se ustrašili ne bregov Rovščice ne gozdnega Žiškega vrha. Po končanem delu je KS organizirala še lasten odvoz nabranega na zbirališče odpadkov.

Dokazali smo, da znamo in zmoremo. Skrb za čisto naravo je v sobotnem dopoldnevu povezala vse generacije. Zdaj je na nas vseh, da kraj ohranjamo lep in čist.

Hvala vsem za pomoč, trud in udeležbo.

AMU; Foto: AK, AMU, DU, GP

 

Tagi