Na podelitvi Športnik leta tudi letos Nanini portreti športnih junakov

Danes proti večeru je v Cankarjevem domu potekala prireditev Športnik leta 2022, na kateri so razglasili najboljše športnice, športnike in ekipe v državi. Olimpijski komite Slovenije pa je podelil tudi svoja najvišja priznanja, plamenice in zlate plakete. Dogodek je imel tudi letos pridih domžalskega talenta – stilizirane podobe v pop art tehniki je namreč narisala prav domžalska karikaturistka in naša sodelavka Nana Guberinič, ki je bila tudi sama nekoč vrhunska športnica in je leta 1978 z žensko košarkarsko reprezentanco osvojila srebrno kolajno na evropskem prvenstvu na Poljskem. Po končani tekmovalni karieri pa je bila še deset let košarkarska trenerka. 

Prireditev Športnik leta 2022 je potekala v največji dvorani največjega kulturnega hrama v državi, vodila pa sta jo športna novinarja Gašper Bolhar in Irena Shyama Hlebš. Za glasbeno spremljavo je skrbela skupina Lačni Franz, ki se po več kot štirih desetletjih glasbenega ustvarjanja poslavlja iz odrov.

Športnik leta po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije postal metalec diska Kristjan Čeh, smučarska skakalka Urša Bogataj je postala športnica leta, mešana smučarska skakalna ekipa (Urša Bogataj, Nika Križnar, Peter Prevc in Timi Zajc) pa je postala najboljša ekipa v letu 2022.

Kristjan Čeh.

Kot smo že omenili v uvodu, je portrete letošnjih dobitnikov, ki so se vrteli na velikem zaslonu, v pop art tehniki izdelala nekdanja košarkarica in naša sodelavka Danica Nana Guberinič. Tokrat predstavljamo portreta športnika in športnice leta, ostale portrete pa boste lahko ob petkih zjutraj občudovali v Nanini stalni rubriki Nanine karikature.

Urška Bogataj.

Čestitke nagrajenim športnikom in športnim delavcem ter tudi naši sodelavki Nani za njen umetniški prispevek za prireditev Športnik leta 2022.

Miha Ulčar; Portreti: Nana Guberinič

 

Tagi