Na OŠ Roje pokazali solidarnost do žrtev poplav

Naravna katastrofa, ki je zajela Bosno in Hercegovino ter Republiko Srbijo, je svojo moč pokazala v vseh svojih razsežnostih … ljudje so ostali brez VSEGA.

Posnetki iz prizadetih območij in strah pred negotovo prihodnostjo, nas ni pustil ravnodušne. Na Osnovni šoli Roje smo se odločili, da tudi mi organiziramo zbiralno akcijo in na tak način pomagamo prizadetim ljudem, obenem pa pri otrocih vzgajamo občutek za solidarnost ter pomoč.

Starše smo pisno obvestili o naši nameri in jim posredovali seznam najbolj zaželenih potrebščin, kot so: nepokvarljiva hrana, voda, odeje, plenice, pripomočki za osebno higieno. Med podarjenimi stvarmi pa so se našla tudi oblačila, zvezki in igrače.

Učenci in učitelji smo vse potrebščine zbirali do petka, 23. maja 2014, potem pa jih posredovali na uradno zbirno mesto PGD Domžale.

Odziv in količina zbranih sredstev nas je zelo pozitivno presenetila, kar znova dokazuje, da so naši učenci in njihovi starši srčni in solidarni ljudje. Duh medsebojne pomoči in sočutja nam na šoli sicer ni neznanka, lepo pa je, da ostane pripravljenost pomagati živa tudi takrat, ko človeka, kateremu pomagaš, ne poznaš in se ti ne bo mogel nikoli zahvaliti. Upamo, da bomo uspeli vrednote sočutja, solidarnosti in medsebojne pomoči prenesti tudi na naslednje generacije naših učencev.

Avtor: Tadeja Levičnik
Tagi