Na OŠ Domžale odprli šolski čebelnjak

V Občini Domžale veliko pozornost namenjamo čebelarski dejavnosti. Zavedamo se, da je pomembna krepitev zavedanja o pomenu, ki ga imajo čebele za kmetijstvo in biotsko pestrost, kot tudi, da je za prihodnost čebelarstva pomemben prenos znanj in ozaveščanje o pomenu čebel na mlajše generacije. Zato posebno pozornost namenjamo informiranju otrok in mladih, ki bodo v prihodnje skrbniki planeta in se bodo soočali z vedno večjimi izzivi tudi na področju preskrbe s hrano in varovanja okolja.

Občina Domžale vsako leto razpisuje tudi sredstva za razvoj čebelarske dejavnosti v občini, s poudarkom na izvajanju dejavnosti čebelarskih krožkov na osnovnih šolah.

V lanskem šolskem letu so učenci čebelarskega krožka OŠ Domžale, ki ga vodi čebelarsko društvo Domžale, sodelovali na natečaju Čebelarske zveze Slovenije »Poslikava panjskih končnic«, na katerem so dosegli odlično 2. mesto. Od podjetja BSH hišni aparati d.o.o. Nazarje so v dar prejeli čebelnjak in štiri čebelje družine.

Včeraj je v avli Osnovne šole Domžale potekalo odprtje šolskega čebelnjaka. Dogodek si je v družbi v.d. ravnateljice Nine Valenčič ogledal in učence pozdravil podžupan Občine Domžale Marjan Ravnikar. Gosta na odprtju sta bila še podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije Matej Kotnik ter predstavnik podjetja BSH hišni aparati d.o.o., ki je učencem preko natečaja podarilo šolski čebelnjak. Prisotnim je predstavil čebelarsko dejavnost in dejavnost šolskega čebelarskega krožka tudi predsednik Čebelarskega društva Domžale, Andrej Jus.

Občina Domžale; Foto: Mira Bečan

Tagi