Na Noč knjige s knjigo na pot h gasilcem

Premična knjižnična zbirka Centra za zaščito in reševanje Domžale

Center za zaščito in reševanje Domžale je ob svetovnem dnevu knjige v sodelovanju s Knjižnico Domžale odprl “Premično knjižnično zbirko Centra za zaščito in reševanje Domžale”.

Knjižnica Domžale organizira tako imenovane premične zbirke, skrbno sestavljene iz kakovostnih knjig. Projekt imenuje S knjigo na pot. Premične zbirke knjig je Knjižnica Domžale ponudila v izposojo različnim ustanovam, društvom in interesnim skupinam na področju knjižnice. S premičnimi zbirkami želijo spodbujati bralno kulturo in povečati dostopnost knjižničnega gradiva zunaj knjižnice.

Ob letošnji Noči knjige so na Centru za zaščito in reševanje Domžale odprli novo premično zbirko. Bibliotekarji na oddelku za odrasle Knjižnice Domžale so pri izbiri gradiva upoštevali kvaliteto gradiva, razmerje med slovenskimi in tujimi avtorji, leposlovnim in strokovnim gradivom ter interesi gasilcev Centra za zaščito in reševanje Domžale.

Direktorica Knjižnice Domžale ga. Barbara Zupanc Oberwalder je gasilcem Centra za zaščito in reševanje Domžale zaželela veliko bralnega zanosa, skupaj s sodelavci knjižnice pa se bodo potrudili, da bo zbirka knjig raznolika.

Kot so zapisali na facebook profilu Centra za zaščito in reševanje Domžale “gre za še eno izmed dejanj odličnega sodelovanja med javnimi zavodi Občine Domžale.”

Petra Petravič, Foto: CZR Domžale

Tagi