Na jubilejnem dobrodelnem pohodu zbrali 10.040 evrov

Jubilejni deseti Dobrodelni pohod na Sv. Primož, ki je potekal v soboto, 24. septembra, je bil nekaj posebnega. Številni pohodniki so uživali v bogatem programu, ki so ga skupaj s podporniki pripravili v ekipi Modrih novic, piko na i prijetnemu dnevu pa je dala rekordna vsota zbranih sredstev. Zbrali so 10.040 evrov, letos jih namenjajo Zvezi prijateljev mladine Slovenije, kjer bodo prihodnje leto na letovanje peljali otroke in mladostnike iz občin Kamnik, Komenda, Domžale, Mengeš in Trzin.

Dobrodelni pohod na Sv. Primož so v reviji Modre novice pred devetimi leti osnovali kot odgovor na čedalje večje stiske, ki so jim bili priča v lokalnem okolju. Le redko se namreč zgodi, da je kakšna dobrodelna akcija namenjena točno določenemu društvu oz. namenu, ki deluje v lokalnem oz. regionalnem okolju. Na preteklih devetih pohodih so tako zbrali skoraj 30 tisoč evrov, ki so jih namenili društvom in ustanovam iz posameznih občin, kjer Modre novice izhajajo. “Ker je letošnji Dobrodelni pohod na Sv. Primož jubilejni, deseti, smo se odločili, da obseg dobrodelnosti še povečamo in pomoč omogočimo otrokom iz celotne regije. Tako smo k sodelovanju povabili Zvezo prijateljev mladine Slovenije, ki bo zbrana sredstva namenila humanitarnemu programu Pomežik soncu®, s katerim otrokom in mladostnikom zagotavljajo brezplačne počitnice,” so povedali v ekipi Modrih novic.

Zabaven program za vse generacije

Na vznožju Sv. Primoža je pohodnike razveselila jutranja dobrodošlica s kavo in rogljičkom ob glasbeni spremljavi Domžalskih rogistov. Na vrhu so pohodnike letos zabavali Duo Ajdčao in neumorni Mladi gamsi, za okrepčilo pa je poskrbela Petrova ekipa z malico za vse pohodnike. Na voljo so bile kratkočasne zabavne igre za otroke, ki so kot nagrado za vzpon dobili tudi medaljo. Na poti na vrh so otroci iskali Mihčev zaklad, seveda so se tudi letos sladkali z okusno torto velikanko. Za piko na i so poskrbele mlade plesalke s posebnim plesom ob 25-letnici izhajanja Modrih novic.

Dobra volja, dobra družba, dober namen

To je naš slogan in ponosni smo, da ga uresničujemo že vsa leta. Letos morda še bolj, saj smo skupaj z vami, drage pohodnice in pohodniki, zbrali rekordnih 10.040 evrov. Del sredstev za dobrodelne namene smo letos dobili tudi z dražbo; slike je naslikal in doniral kamniški slikar Marjan Novak Škatla.

“Z desetimi dobrodelnimi pohodi smo postavili zdrave in trdne temelje, da bomo v naslednjem desetletju še boljši. Od začetne ideje, da bi radi pomagali v lokalni skupnosti, bomo danes, deset let kasneje, z zbranimi sredstvi s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije pomagali otrokom in mladostnikom iz vse regije. Tako pri reviji Modre novice dobrih zgodb ne le zapisujemo, temveč jih tudi sami ustvarjamo,” je na vrhu Sv. Primoža poudarila Mateja Štrajhar, glavna in odgovorna urednica Modrih novic. Da revija pušča pozitivno sled v lokalnem okolju in da je hvalevredno, da izhaja že 25 let, so se strinjali tudi župan občine Kamnik Matej Slapar, župan občine Trzin Peter Ložar, županja občine Lukovice Olga Vrankar, podžupan občine Domžale Tomaž Deželak in podžupan občine Kamnik Aleksander Uršič, ki so se udeležili letošnjega pohoda in tako podprli dober namen. Ob tem jih v organizacijskem odboru Modrih novic veseli, da so jim prav vse modronovične Občine, torej Kamnik, Domžale, Mengeš, Trzin in Komenda, tudi finančno pomagale pri organizaciji pohoda.

Iz malega naredijo veliko

»Vsak znesek, ki ga dobimo, je zelo pomemben. Vsak prispeva toliko, kot lahko, mi pa se potrudimo, da sredstva razdelimo med čim več otrok,« poudarjajo na Zvezi prijateljev mladine Slovenije, v njihovem imenu je pohodnike na pohodu pozdravil Marko Pongrac iz Zveze prijateljev mladine Domžale, organizacijska ekipa Modrih novic pa se še enkrat zahvaljujemo prav vsakemu, ki je prispeval svoj košček v mozaik dobrodelnega pohoda: “Iskrena hvala!”

Celotno galerijo fotografij si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: Klemen Brumec

Tagi