Na dobrodelni pametni vadbi pomagali Maticu Keržanu do nasmeha

Pridejo trenutki, ko se ti zaradi spleta okoliščin v trenutku spremeni življenje. Takšen trenutek je januarja letos doživel Matic Keržan, ki je s prijatelji priskočil na pomoč udeležencem v prometni nesreči, ko je v tistem trenutku z veliko hitrostjo v njega in njegovega brata trčilo drugo vozilo in Matičevo nogo poškodovalo do te mere, da se je ni dalo več rešiti. Vendar Matic ni izgubil volje, motiviran kot malokdo, se je soočil z izgubo noge in z upanjem zre v prihodnost. Pri tem mu bo v veliko pomoč kvalitetna proteza z gibljivim gležnjem, kar je pa seveda povezano tudi z visokimi finančnimi stroški.

Da pa Matic pri tem ni osamljen, pove že to, da so mu na pomoč priskočili številni njegovi prijatelji, znanci ter tudi organizacije, med njimi je bil tudi Nogometni klub Kalcer Radomlje, saj je Matic njihov zvesti navijač. V sredo, 5. julija 2017, je dobrodelni dogodek na igrišču pri OŠ Rodica in sicer dobrodelno pametno vadbo organiziralo Društvo Prej-Potem. Društvo deluje po vsej Sloveniji in tudi izven domačih meja. Njihov cilj pa je širiti zdrav življenjski slog. Dobrodelne pametne vadbe sta se udeležila tudi predsednica ŠAD Mavrice Mojca Grojzdek in ambasador športa, odlični kickboxer Marjan Bolhar, ki nam je dejal, da mu je bilo v čast spoznati tako motiviranega človeka kot je Matic. In res je tako. Matic se je z nasmehom in veliko hvaležnostjo zahvalil vsem, ki so se udeležili dobrodelne pametne vadbe in mu pri tem pomagali pri zbiranju finančnih sredstev za nakup proteze z gibljivim gležnjem.

Dobrodelno pametno vadbo bodo v Društvu Prej-Potem ponovili v sredo, 12. julija 2017, ob 18.30 uri v Češminovem parku v Domžalah, kamor seveda lepo vabijo čim več dobrih ljudi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi