Na dobrodelni nogometni tekmi zbrali 11.415,28 evrov, ki so jih podarili OŠ Roje

Kar 11.415,28 evra so s pomočjo obiskovalcev in donatorjev v petek, 30. septembra 2016, zbrali na 6. dobrodelni tekmi na kateri so se zbrali Velikani slovenskega športa in Domžalska zbrana vrsta. Zbrana sredstva pa so tekmi, ki se je končala z izidom 3:3 predali Osnovni šoli Roje, ki izvaja programe za otroke s posebnimi potrebami.

Dogodek, ki potuje po Sloveniji, letos je bil že v petih večjih mestih, je prvič gostoval tudi v Domžalah. Namen dogodka pa je bilo zbiranje sredstev za domžalsko Osnovno šolo Roje, ki izvaja programe za otroke s posebnimi potrebami po naslednjih vzgojno-izobraževalnih programih: prilagojeni programi za predšolske otroke, prilagojeni izobraževalni program z nižjim izobrazbenim standardom, posebni program vzgoje in izobraževanja in mobilno službo – dodatno strokovno pomoč v vrtcih in osnovnih šolah. Dogodek je bil za vse obiskovalce brezplačen, vstop pa s prostovoljnim prispevkom. Organizatorji dobrodelne prireditve Občina Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale ter Humanitarno društvo Olimpiki, k sodelovanju so pristopili še NK Domžale, KK Helios Suns, NK Radomlje in PK Miki, so pripravili nekaj vsedomžalskega, nekaj dobrodelnega in nekaj, kar je prineslo zabavo za vse generacije.

Program pa ni bil pester le v dvorani, ampak tudi pred Športno dvorano, kjer so se predstavljala športna društva in organizacije iz Domžal že od 17. ure dalje, medtem ko se je glavni del dogodka pričel ob 19. uri. Vsi, ki so sodelovali pri projektu so se odpovedali honorarju. Po besedah župana Tonija Dragarja, ki je bil tudi selektor izbrane Domžalske vrste, je odziv na dogodek pokazalo veliko srce vseh sodelujočih, društev, klubov in tudi posameznikov, so se z veseljem odzvali pozivu.

Da so obiskovalci dobili atraktiven dogodek, so poskrbeli z zanimivim spremljevalnim programom, kjer je dobra mešanica plesa, petja in športa z zvenečimi imeni kot so Miran Pavlin, Primož Ulaga, Marko Simeunović, Ermin Šiljak, Tomaž Klemenčič, Goran Jagodnik, Aleš Čeh, Dejan Kontrec, Marinko Galič, Pero Lovšin, Džoni Novak, Dragan Bulič, Vili Resnik, Jani Klemenčič, Rok Tamše, Sašo Udovič, Tomaž Vnuk, s selektorjem Velikanom slovenskega športa Vilijem Amerškom na čelu na eni strani in na drugi strani v Domžalski izbrani vrsti, ki jo bo vodil župan Toni Dragar, še Teja Gregorin, Klemen Bauer, Andraž Mrak, Dejan Djurovič, Janez Strajnar, Simon Rožman, Jure Močnik, Andrej Hauptman, Uroš Juračič, Uroš Križanič, Marjan Bolhar, Aleš Klavžar, Nik Zupančič, Igor Barukčič, Gregor Kosec in Marko Lunder. Tekmo je z začetnim udarcem odprl nekdanji direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale mag. Janez Zupančič, ki je tudi sodil tekmo. Prireditev pa si je ogledal tudi selektor državne reprezentance Srečko Katanec.

Na koncu so bili ponosni in zadovoljni vsi sodelujoči ter obiskovalci in seveda tudi iz Osnovne šole Roje, ki so prejeli kar 11.415,28 evrov donacije, ki jim bodo po besedah ravnateljice Marjance Bogataj prišla še kako prav pri izvajanju njihovih programov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi