Na dobrodelnem teku »Tečem, da pomagam« zbrali 2.500 evrov

Dežne kaplje včeraj dopoldan niso preprečile več kot 120 tekačicam in tekačem vseh starosti, da se ne bi udeležili tradicionalnega dobrodelnega teka Tečem, da pomagam v Arboretumu Volčji Potok, ki je potekal v organizaciji Lions kluba Domžale in Kamnik. Na letošnjem dobrodelnem teku so zbrali 2.500 evrov, ki so jih podarili Zavodu Vidim cilj, ki vzpodbuja slepe, da so telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom.

Slabo vreme je zagotovo marsikaterega tekača odvrnilo, da bi se podal na pet ali tri kilometrsko preizkušnjo. Se je pa več kot sto dvajset tekačev, kljub dežnim kapljam podalo na tek in s tem pomagalo pomoči potrebnim. Sredstva zbrana iz štartnin – dobrodelnih prispevkov, so bila tako kot vsako leto namenjena v dobrodelne namene. Dobrodelnega teka se je udeležil tudi predsednik Republike Borut Pahor ter okoliški župani in podžupanji Domžal.

Tek je potekal na dveh trasah in sicer: 3 km traso so odtekli kategoriji dečkov in deklic, 5 km traso pa odrasli. Poleg dobrodelnega teka so pripravili tudi bogat spremljevalni program. Kamniška godba in mažoretke so pred štartom ogrevale tekače, zavrteli pa so se tudi člani Folklorne skupine iz Komende.

Dobrodelnega teka se je udeležil tudi predsednik Republike, Borut Pahor. Na fotografiji s podžupanjo Občine Domžale, mag. Renato Kosec in tekači iz Domžal.

Po zaključku dobrodelnega teka so predstavniki Zavoda Vidim cilj predstavili belo palico in njen namen. Otroci pa so jo lahko preizkusili in se prepričali s kakšnimi ovirami se spopadajo slepi in slabovidni. Župani Občine Kamnik, Marjan Šarec, Občine Komenda, Stanislav Poglajen, Občine Mengeš, Franc Jerič, Občine Trzin, Peter Ložar ter podžupanji Občine Domžal, mag. Renata Kosec in mag. Jana Miklavčič, so se ob koncu podali na krajši tek z zavezanimi očmi in sicer z namenom razumevanja ovir, s katerimi se vsakodnevno srečujejo slepi in slabovidni.

Župani in podžupanji na teku z zavezanimi očmi.

Krajši tek so opravili tudi najmlajši. Organizatorji pa so jim podelili posebne medalje. Nagrajeni pa so bili tudi najboljši tekači in tekačice v treh kategorijah in sicer: moški (5 km), ženske (5 km) in dečki in deklice – splošno (3 km).

Kategorija moški (5 km)
1. Gregor Mlakar
2. Matic Romšak
3. Gregor Letner

Kategorija ženske (5km)
1. Tjaša Mučič
2. Marinka Milič
3. Nina Pilišop

Kategorija dečki in deklice – splošno (3 km)
1. Rok Podbregar
2. Nejc Lapajne
3. Taja Cetin

Na koncu sta predsednika Lions kluba Domžale, Jure Srhoij in Lions kluba Kamnik, Brane Golubović predstavnici Zavoda Vidim cilj podarila bon v višini 2.500 evrov, ki so jih zbrali na dobrodelnem teku.

Predstavnici Zavoda Vidim cilja sta predsednika Lions klubov Domžale in Kamnik predala bon v višini 2.500 evrov.

Vidim cilj je center slepih športnikov, katerega idejni vodja in ambasador je Alen Kobilica, njegov glavni podpornik pa naložbeno življenjsko zavarovanje Flegma. Ime Vidim cilj samozavestno izpodbija predsodek, usmerjen v slepe. Če slepi ne vidijo v konvencionalnem pomenu besede, še ne pomeni, da ne morejo videti in uresničevati svojih ciljev! Center Vidim cilj vzpodbuja slepe, da so (bodisi rekreativno, bodisi profesionalno) telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom. Pri tem jim nudi strokovno pomoč pri načrtovanju in izpeljavi treningov, pri snovanju in uresničevanju zastavljenih ciljev ter pri udeležbi na tekmovanjih.

Dobrodelni tek je uspel v vseh pogledih. Tekačice in tekači so z udeležbo na teku naredili nekaj zase in za svoje zdravje, obenem pa so še pomagali slepim športnikom. Zadovoljni so bili tudi organizatorji, ki so zelo uspešno pod streho spravili tretji tradicionalni dobrodelni tek.

Več fotoutrinkov z dobrodelnega teka si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi