Na Dobrodelnem pohodu na Sv. Primož zbrali več kot 4300 evrov

Da je bil lep dan in organizacija odlična, se je strinjala večina pohodnikov, ki so se minulo soboto pridružili ekipi Modrih novic na Dobrodelnem pohodu na Sv. Primož. Skupaj so že devetič uresničili slogan – dobra volja, dobra družba, dober namen. Letos so bila sredstva namenjena Ustanovi Petra Pavla Glavarja iz Komende; skupaj s pohodniki, sponzorji in podporniki so zbrali več kot 4300 evrov.

Ustanova Petra Pavla Glavarja deluje v občini Komenda že 21 let, in sicer na socialnem, duhovnem, kulturnem in izobraževalnem področju. »Naj poudarim, da bodo šla sredstva v prave roke in za dober namen. V ustanovi imamo namreč razvito humanitarno dejavnost v obliki vsakotedenskega razdeljevanja živil pomoči potrebnim občanom,« je na pohodu izpostavila predstavnica UPPG Lucija Miklič Cvek in dodala, da tudi med občani Komende v zadnjem času opažajo porast socialnih stisk, zato bodo zbrana sredstva namenili skladu socialne pomoči, v katerem se bo tako zbralo več sredstev za naslednji razpis.

Zbrane pohodnike sta pozdravili tudi domžalska podžupanja Renata Kosec, ki je poudarila pomembnost tovrstnih dobrodelnih dogodkov, in Mateja Štrajhar, glavna in odgovorna urednica revije Modre novice, ki je v imenu celotne ekipe obljubila pestro dogajanje v prihodnjem letu, ko bo na vrsti že deseti, torej jubilejni dobrodelni pohod, poleg tega pa tudi 25-letnica izhajanja revije Modre novice. Pohodniki so se razveselili torte velikanke, za zabavo in ubrane viže pa so poskrbeli Gorenjski kvintet in Duo AjdČao.

Vsi skupaj so znova dokazali, da slogan – dobra volja, dobra družba, dober namen – še vedno velja!

Modre novice; Foto: Modre novice

Tagi