Na dobrodelnem koncertu Mostovi življenja v Domžalah zbrali 13.090 evrov

Preteklo nedeljo je v Domžalah potekal veliki dobrodelni koncert Mostovi življenja, na katerem so se zbrala velika glasbena imena kot so Magnifico, Nuška Drašček, Zoran Predin, Nina Strnad, New Swing Quartet, Slavko Ivančić, Alenka Godec in Rok Lunaček ob spremljavi vrhunskih domačih glasbenikov Nejca Škofica, Jana Gregorke, Miha Petrica in Žige Kožarja. Dogodek pa sta srčno povezovala Robert Pečnik – Pečo in Eva Cimbola.

Namen koncerta, ki se ga je udeležilo lepo število obiskovalcev je bilo zbrati denarna sredstva, s katerimi bomo, ob pomoči Rdečega Križa Domžale, na računa katerega se steka zbrani denar, pomagali tistim, ki so utrpeli škodo v avgustovskih poplavah. Sredstva bodo tako v celoti namenjena krajanom Nožic, saj je bilo v tem delu našega mesta poplavljenih kar 90 odstotkov hiš, 14 družin pa je moralo zapustiti svoje domove. Do koga konkretno bo pomoč iz tega naslova prišla, pa bo v naslednjih dneh določila komisija pod vodstvom Rdečega Križa Domžale.

V okviru akcije in koncerta smo tako zbrali 13.090 evrov, za kar smo izredno hvaležni vsem obiskovalcem, ki so kupili vstopnico in tudi donatorjem, ki so z nakazili podprli to čudovito akcijo. Želimo si, da to ne bi ostalo enkratno dejanje, ampak bi tudi v prihodnje Mostovi življenja postali tradicionalen dogodek, ki bo vsako leto pomagal tistim, ki pomoč potrebujejo.

(Foto: Jure Ogrin Photography)

Koncert pa ni predstavljal samo zbiranje sredstev, ampak tudi prostor za povezovanje med vsemi skupinami ljudmi. Tako smo, s pomočjo donatorjev, omogočili ogled koncerta tudi tistim, ki si tega sicer ne bi mogli privoščiti. Med njimi so bili oskrbovanci Doma upokojencev Domžale in otroci s posebnimi potrebami iz Osnovne šole Roje. Prav tako pa smo se ob tej priložnosti še enkrat več želeli zahvaliti našim srčnim, pogumnim gasilcem in gasilkam, ki nam vedno, v najtežjih trenutkih stojijo ob strani. Tudi njih smo povabili na koncert, da se jim vsaj malo zahvalimo in veseli smo, da so se odzvali v takšnem številu.

(Foto: Jure Ogrin Photography)

Naslov projekta Mostovi življenja za nas predstavljajo povezovanje, tako bregov naših rek, kot povezovanje med nami, ljudmi. Mostovi, ki nas povezujejo med seboj, v naši človečnosti so pokazali naše bistvo. Ker mi združujemo lahko iskreno rečemo, da je bil cilj koncerta dosežen in na to smo izredno ponosni. Še enkrat hvala vsem, ki ste pripomogli k temu.

Ekipa Blunout

Foto: Jure Ogrin Photography

Tagi