Mladostni utrinki – zabaven, povezovalen in dobrodelen dan na OŠ Dragomelj

Na OŠ Dragomelj so danes v soboto, 13. maja 2017, organizirali dobrodelno prireditev z naslovom Mladostni utrinki. S prireditvijo so želeli pričarati nepozaben dan njihovim učencem, povezati starše, šolo in kraj ter zbrati čim več finančnih sredstev za šolski sklad, ki pomaga otrokom iz socialno šibkejših družin.

Na dobrodelni prireditvi Mladostni utrinki, ki je potekala v okolici ter v prostorih OŠ Dragomelj, so pripravili pester program športnih iger, ustvarjalnih delavnic ter zabavne igre. Poskrbeli pa so tudi, da nihče ni bil lačen in žejen. Pri peki palačink je pomagal tudi ravnatelj šole Peter Jerina. Poskrbeli pa so tudi za bogat srečelov. Nagrade za srečelov so prispevali številni donatorji: NLB, Butan plin, Gostilna Burica, Davidov Hram, Uni Credit Bank, Sam Jarše, Mercator, BiJoLada, Konex, Telekom Slovenija, Centralna čistilna naprava Domžale-Kamnik, Helios, Mass, Tuš ter še številni posamezniki, za kar se jim na OŠ Dragomelj zahvaljujejo.

Bil je to dan, ko so z veseljem prišli v šolo tudi tisti učenci, ki jim vsakodnevne šolske obveznosti ne dišijo kaj preveč. Tokrat jim namreč ni bilo potrebno sedeti v šolskih klopeh temveč so za njih pripravili pravi čaroben dan, ki je bil prepleten z druženjem in povezovanjem učencev, njihovih staršev ter učiteljev. Na ustvarjalnih delavnicah so imeli na voljo barvanje majic, tatooje, poslikavo obrazov, hitri tečaj igranja na diatonično harmoniko, lovilce sanj, tkanje na statvah – zapestnice, pletenje zapestnic prijateljstva, izdelavo uhanov iz žice in perl, izdelovanje nakita iz testenin, instrumentalno glasbeno delavnico, pletenje in kvačkanje rožic, zapestnic, origame, izdelavo dekorativne slamice za zabavo, refleksno masažo stopal, angleški zajtrk, pečenje brezglutenskih piškotov, pomladne rože, tombolo, pripravo osvežilnega napitka ter eko delavnico.

Poskrbeli so tudi za zdrav duh v zdravem telesu in sicer s številnimi športnimi aktivnostmi kot so namizni tenis, ultimate frisbee, mini tenis, hoja po traku, zorbing, flor ball, skakanje v vrečah, skakalni grad, spretnostna vožnja s kolesom in badbinton. Za dodatno popestritev so bile na voljo tudi zabavne igre, kot so mini ribolov, zbijanje pločevink, ročni nogomet, račjo dirko, lončki presenečenja, mini kriket, mini košarka, tri v vrsto s frzbiji, metanje obročev, mini golf, selfie booth, ugani število bonbonov, keglanje … Skratka, vsak je prišel na svoj račun. Na prireditvi so sodelovali tudi gasilci PGD Pšata-Dragomelj in PGD Podgorica-Šentjakob, zato so se obiskovalci lahko preizkusili v številnih gasilskih veščinah.

Poleg druženja in povezovanje ne smemo pozabiti tudi na dobrodelno noto, ki jo je v osnovi nosila sama prireditev. Zbiranje sredstev za njihov šolski sklad, ki pomaga otrokom iz socialno šibkejših družin. Se pravi, da ni bilo samo prijetno in zabavno dopoldne temveč tudi solidarno.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Jasna Plestenjak
Komentarji uporabnikov
Tagi