Mlade glasbenike, ki sestavljajo skupino The Eccentrics je združila dobrodelnost, zato so tudi sami dobrodelni!

V Šmarci pripravljajo svoj prvi koncert z gosti KPZ Šutna iz Kamnika

The Eccentrics je skupina mladih glasbenikov, ki jih je lani decembra združila dobrodelnost, zato so tudi sami dobrodelni. V malo manj kot dobrem letu imajo za sabo že nekaj nastopov. V soboto, 24. oktobra 2015, ob 20. uri pa v Krajevnem domu v Šmarci pripravljajo svoj prvi koncert z gosti KPZ Šutna iz Kamnika. Koncert bo dobrodelne narave.

Mladi člani skupine The Eccentrics Ela Zupin, Miha Šoštar, Uroš Koščak in Tadej Zorman, pripravljajo družaben večer, na katerem se vam bodo pobližje predstavili in skupaj z vami skušali biti dobrodelni. »Ker nas je dobrodelnost združila, smo se odločili, da si boste svoj sedež v dvorani zagotovili z vsaj dvema izdelkoma suhe hrane, z daljšim rokom uporabe ( nutella, čokolino, paštete, marmelade, med … ), ki jo bomo po koncertu predali Anini zvezdici za otroke iz socialno ogroženih družin«, povedo mladi glasbeniki.

Na samem koncertu boste lahko tudi kupili izdelke zavoda Gradimo prijateljstvo. Izkupiček od prodanih izdelkov bo namenjen otrokom s posebnimi potrebami, ki te izdelke izdelujejo. Obenem pa vam obljubljajo, da bo program pester in da boste z njimi lahko zapeli tudi katero od zimzelenih popevk.

Skupina The Eccentrics
Skupaj so prišli na pobudo Simona Zormana, ko jim je dal idejno zasnovo, če bi se skupaj naučili eno ali dve skladbi, da bi nastopili na dobrodelnem koncertu, ki ga je organiziral. Tako so nastopili na 6. dobrodelnem koncertu za otroke s posebnimi potrebami, kjer so jih nagradili z bučnim aplavzom, zato so se nato odločili, da ostanejo skupaj. Prihajajo iz različnih koncev in vsak s svojo zgodbo. Vokalistka Ela prihaja iz Križa pri Komendi, vokalist Miha prihaja iz Ljubljane in ima cerebralno paralizo, klaviaturist Uroš, ki je tudi mladostnik s cerebralno paralizo. Zaradi te bolezni ga starši niso sprejeli in je pristal pri rejniški družini v Kamniku. Kitarist in vokalist Tadej, pa ima mlajšega bratca, ki ima ravno tako cerebralno paralizo. Za seboj imajo že nekaj nastopov, tako v zavodu Cirius, kot na dnevu odprtih vrat zavoda Gradimo prijateljstvo v Trzinu, do nastopa v Mostecu v Ljubljani na srečanju nedonošenčkov.

Sami so se odločili, da bodo dobrodelni, saj jih je združila dobrodelnost. Na njihovem prvem koncertu, ki bo v soboto, 24. oktobra 2015, ob 20. uri v Krajevnem domu v Šmarci in bo dobrodelne narave, želijo ljudem pokazati, kaj so se naučili v tem letu. Obenem pa so v goste povabili KPZ Šutna iz Kamnika. Skratka pripravljajo prijeten večer z dobrodelno noto.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv skupine The Eccentrics
Tagi