Maturantje Srednje šole Domžale zaplesali četvorko

Petdeset maturantk in maturantov Srednje šole Domžale je danes ob 13. uri na ploščadi pred blagovnico Tuš zaplesalo četvorko in s tem simbolično vstopili v novo obdobje življenja. Preden pa dokončno zapustijo srednješolske klopi, jih čaka še najtežji del – matura, nato pa sledijo malo daljše počitnice.

Vsako leto na točno določen dan (petek) v mesecu maju v več slovenskih mestih poteka Maturantska parada, kjer maturantke in maturanti zaplešejo na Straussovo četvorko iz operete Netopir. Maturantsko parado bodo izvedli jutri, v petek, 23. maja 2014. V Domžalah pa so jo izvedli že danes, saj se bo marsikateri domžalski maturant jutri podal na četvorko v Ljubljano, kjer bo zaplesalo veliko večje število maturantov, kar je logično, saj »najlepše mesto na svetu« premore veliko več srednjih šol, kot “drugo najlepše mesto na svetu.” Za maturante pa je zagotovo mikaven tudi zabavni del, ki sledi plesu četvorke. In vsekakor bi bilo škoda vse skupaj zamuditi.

Četvorko, ki so jo zaplesali maturantje SŠ Domžale, sta si ogledala tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar in direktor SŠ Domžale, mag. Primož Škofic, ki sta maturantom pred začetkom plesa namenila nekaj spodbudnih besed. Četvorko so si ogledali tudi dijaki iz SŠ Domžale, ki jih to opravilo čaka enkrat v prihodnjih letih. Maturantje so četvorko zaplesali pod budnim očesom plesne učiteljice iz Plesne šole Bolero, gledalci pa so jih spodbujali s ploskanjem. Sledila je še skupinska fotografija in prvo prijetno opravilo ob koncu srednješolskih dni se zaključilo. Sedaj pa sledijo še priprave na maturo in matura ter čisto na koncu še dolge počitnice.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi