Marku Zalazniku iz Dolenje vasi pri Rovah Abraham postavil mlaj visok kar 33,5 metra

Marka Zalaznika iz vasice Dolenje pri Rovah je obiskal Abraham, ki mu je pred hišo postavil velik mlaj, ki v višino meri kar 33,5 metrov. Tako so nam namreč zaupali sosedje in njegovi prijatelji, ko so ga postavljali. Glede na videno, pa pritrjujemo njihovim podatkom. Ker pa je Marko tudi član Strojnega krožka Domžale, se je pred njegovo hišo pripeljalo več kot 50 traktorjev, ki so bili prava paša za oči.

Sosedje, prijatelji in člani Strojnega krožka Domžale so Marku Zalazniku iz Dolenj pri Rovah ob njegovi 50-letnici pripravili presenečenje, kot se spodobi za takšno okroglo obletnico. Njegov sosed Janez Stele je poskrbel za smreko, kot se šika, ki v višino meri kar 33,5 metra, prijatelji iz Strojnega krožka pa so poskrbeli, da se je na enkrat v Dolenje pripeljalo toliko traktorjev, kot še nikoli do sedaj.

Marko Zalaznik, ki ga je obiskal Abraham, živi v Dolenjah pri Rovah, kjer ima kmetijo, ki šteje 30 glav živine. Poleg ukvarjanja s kmetijstvom imata s sinom Markom gradbeno podjetje. Z ženo Marijo imata poleg sina Marka še dve hčerki, Bernardo in Petro, pri vsakodnevnih opravilih na kmetiji pa pomagajo prav vsi. Domači so nam zaupali, da je njihov abrahamovec zelo dober oče in predvsem delaven, saj mu dela nikoli ne zmanjka. Je pa tudi vedno nasmejan, o čemer smo se na njegovem praznovanju lahko prepričali na lastne oči.

Marku tudi v našem uredništvu želimo iskrene čestitke ob tako pomembnem obisku Abrahama in mu želimo še na mnoga leta.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi