Mara Vilar in ljudske pevke zmagovalke Mercatorjeve akcije Radi delamo dobro

Danes popoldan je pred Mercatorjevo prodajalno Market v centru Domžal potekala uradna podelitev donacij trem sodelujočim domžalskim društvom, ki so sodelovali v aprilski Mercatorjevi akciji Radi delamo dobro. Meseca aprila je namreč potekalo glasovanje s posebnimi žetoni, ki so jih prejeli kupci ob vsakem nakupu, s katerim so lahko svoj glas podpore oddali enemu izmed treh predlaganih kandidatov za prejem donacije. V letošnji akciji so sodelovali: Pevska skupina ljudske pevke KD Domžale, ki jo vodi Mara Vilar, Kulturno društvo Godba Domžale ter Društvo narodnih noš in ohranjanja kulturne dediščine Domžale.

Radi delamo dobro je projekt s katerim Mercator ob pomoči svojih kupcev razdeli donacijo, s ciljem povezati lokalno okolje ter kraju prinesti konkretno izboljšavo. V izbranih Mercatorjevih trgovinah po celi Sloveniji je aprila tako potekalo posebno glasovanje, po katerem je Mercator ob pomoči kupcev zmagovalnim društvom, ki so sodelovali v akciji, podelil donacijo. V akciji je sodelovala tudi Mercatorjeva prodajalna Market v Domžalah, kjer so sodelovala tri domžalska društva. Po besedah poslovodkinje Marije Slemc, je bil odziv kupcev neverjeten, saj so skupaj v posebne skrinjice oddali 19.630 žetonov. Največ žetonov (7.149) in donacijo v višini 1.000 evrov je prejela Pevska skupina ljudske pevke KD Domžale, ki jo vodi Mara Vilar, sledilo je Kulturno društvo Godba Domžale (6.599), ki je prejelo donacijo v višini 200 evrov in Društvo narodnih noš in ohranjanja kulturne dediščine Domžale (5.882), ki je prejelo donacijo v višini 100 evrov .

Poslovodkinja Marija Slemc je v uvodu podelila donacije Mari Vilar in njenim pevkam, predsednici KD Godbe Domžale, Ani Ivanšek in podpredsednici Društva narodnih noš in ohranjanja kulturne dediščine Domžale, Olgi Pavlin. Sledila je skupna fotografija, prijazne trgovke pa so sodelujočim in obiskovalcem, ki so z zanimanjem spremljali dogajanje, postregle s pecivom. Da pa je bila podelitev donacij kar se da slovesna, so s petjem poskrbele ljudske pevke pod vodstvom Mare Vilar in narodne noše.

Donacije so šle vsekakor v prave roke, za kar ste skupaj z najboljšim sosedom poskrbeli tudi vi!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi