Majster Piši iz Homca za okroglih 40 prejel ogromno majstercaffe skodelico

Primož Ulčar iz Homca, ki ga prijatelji kličemo Piši ali pa majster, saj opravlja poklic avtomehanika, je na zadnji dan meseca maja dopolnil okroglih 40 let. Se pravi, da tudi njemu ni ušla štirica. Dan pred dnevom »D« so mu sodelavci, prijatelji in njegove gasilke pripravili kar nekaj presenečenj, vsa pa so bila po pričakovanjih povezana s slavljencem.

Najprej so se pred njegov dom pripeljali njegovi sodelavci. Z avtodvigalom so na vrh njegove hiše obesili transparent, na katerem je njegova fotografija, poleg pa se nahaja velik napis, da je na Homcu nova stranka samskih Slovenije, saj je majster Piši zaenkrat še samski. Seveda s pripisom »Samski s srcem – stric mehanik«. Ker je njegovo delo povezano z avtomobili je dodanih tudi nekaj logotipov avtomobilskih znamk in znamk mehaničnega orodja in delov za avtomobile. Da pa sam transparent ne bi preveč plapolal ob vetru, so ga obtežili s svečkami.

Prijatelji so iz bližnjega homškega hriba prinesli veliko smreko, ki je kaj hitro dobila obliko mlaja. Seveda je bilo potrebno skopati še dovolj veliko luknjo, za mero pa so uporabili kar Primoža, saj je po tradiciji luknja dovolj globoka takrat, ko seže do pasu slavljenca. V času postavljanja mlaja, delo je potekalo po jugoslovanskem sistemu in sicer, da sta po dva kopala luknjo, dvajset pa jih je spremljalo delo, so v koloni s cizo na kateri je bila gasilska opreme, prihitele Primoževe gasilke. Je namreč njihov mentor na tekmovanjih in ravno zadnjič so na tekmovanju dosegle prvo mesto med članicami, za kar je vsekakor zaslužen prav Primož, saj vestno skrbi za njihovo pripravo. Takoj po prihodu so ga zalile z vodo, nato pa so mu podarile koledar, na katerem so seveda njegove gasilke, uporabljal pa ga bo lahko vse do maja prihodnjega leta. V tem času je mlaj že stal, nanj pa so obesili še nekaj replik orodja, brez katerega Piši ne more opravljati svojega dela.

Za zaključek pa je sledilo še eno presenečenje. Ker je Primož ljubitelj kave s smetano v kombinaciji s pomarančnim sokom, so mu prijatelji izdelali veliko majstercaffe skodelico, dodelano s potankostjo, vključno s smetano, za kar so uporabili propen. Čestitke vseh zbranih pa so potekale tako, da mu je vsak izročil vrečko kave ter stekleničko pomarančnega soka. Le-tega je moral zložiti v posebno škatlo, kave pa je moral s klinčki obesiti na vrv. Presenečenj pa še kar ni bilo konec, saj so mu prijatelji znamko na njegovem BMW-ju polimali z logotipom Mercedesa. Seveda je ob koncu sledila še obvezna gasilska fotografija, potem pa se je začelo slavje.

Primožu se s čestitkami ob okrogli obletnici, pridružujemo tudi mi!

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Miha Ulčar
Tagi