Luč miru iz Betlehema je v Domžale prinesla sporočilo miru

Domžalski skavti v domačo župnijo vsako leto prinesemo Luč miru iz Betlehema, plamen, ki v predbožičnem času še posebej močno širi poslanico miru in medsebojnega povezovanja. Prizadevamo si, da čim več ljudi začuti toplino, ki jo prinašamo v srca z akcijo Luč miru iz Betlehema. Mir je dar. Dar, ki ni na voljo vsem. Imamo priložnost, da to spremenimo. Si upamo nekaj spremeniti in pustiti svoj pečat? Se bomo obrnili do soseda in mu podarili več kot le plamen? Nam je mar?

V sredo, 17. decembra 2014, smo Luč miru iz Betlehema sprejeli v Domžalah. Dobili smo se ob 17.45 pred cerkvijo v krojih. Tisti, ki so bili odgovorni za sodelovanje pri maši, so poskrbeli, da so naloge stekle po načrtu in bile tudi opravljene.

Na začetku maše so skavti ter župnik z ministranti prišli do vhoda v cerkev, kjer jih je čakala Luč miru. Vsi so si iz nje prižgali sveče ter poromali do oltarja. Povorka se je vila po vsej cerkvi, na čelu s kipom Device Marije. Kip Marije in Luč miru so postavili na oltar, ostali pa so svečke položili na stopnice pred oltar. Sveta maša je potekala v sproščenem vzdušju ob skavtskih pesmih, zahvalah in prošnjah.

Po sveti maši smo se skupaj odpravili po okrašenih Domžalah, do ploščadi pred Veleblagovnico, kjer smo imeli krajšo prireditev, nato pa smo plamene Luči miru iz Betlehema razdelili Domžalčanom, ki so nas pričakali tam. Vsi so se lahko ogreli ob čaju in posladkali s pecivom, za kar so poskrbeli odrasli skavti. Na koncu smo Luči miru ponesli v svoje domove z željo po ljubezni in veselju ter po miru, ki je dar, zato mi je mar.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi