Ljubiteljska kuharija – ko je kuhanje (preprosto) zabavno in enostavno

Ljubiteljska kuharija, ali kako združiti na videz nezdružljivo?

Ste se kdaj vprašali, kako, če sploh lahko, združite na prvi pogled nezdružljivo? Je tovrstno združevanje lahko celo uspešno? Ali lahko poteka povezovanje, združevanje in sodelovanje na videz nezdružljivega tudi sproščeno in zabavno?

Monika in Jure sta si v marsičem različna. Ljubitelj mesnih jedi on, vegetarijanka ona. Kako na kuhanje gleda on, kako ga doživlja ona? Katere sestavine bi uporabil on, katere bi z veseljem nadomestila ona? Kaj je tisto, kar ju pri kuhanju ločuje in kaj je tisto, kar ju med pripravo preprostih jedi, narejenih iz sezonskih in lokalno pridelanih sestavin, katere priskrbijo lokalni dobavitelji, kot so npr. Zadruga Jarina, tudi povezuje? Gre za svojevrstne različnosti in posebnosti, ki začinjene s spontanimi komentarji in humorjem, med skupnim kuhanjem pripomorejo k oblikovanju izjemno prijetne atmosfere.

Sproščenost, energičnost in entuziazem. Spontanost, obilica smeha in pa zabava. Predvsem pa izjemno sodelovanje, medsebojna pomoč in več kot uspešna združitev na prvi pogled nezdružljivega, so le nekateri izmed zaščitnih znakov oddaje Ljubiteljska kuharija, ki prihaja premierno na ogled na portal www.domzalec.si.

Lepo vabljeni k spremljanju nastajanja preprostih mesnih in vegetarijanskih jedi, včasih tudi združenih, narejenih iz sestavin, ki so lokalnega ter sezonskega izvora. Za ljubitelje hitrega, zabavnega in sproščenega kuhanja, jih bosta za skupnim kuharskim pultom pripravljala velika ljubitelja kuhanja Monika in Jure, že to sredo, 20.10.2021, ob 20.00 uri na Domžalcu. 

O tem, kaj sta Monika in Jure povedala o ljubiteljski kuhariji, sestavinah in jedeh, ki jih skuhata, si lahko ogledate v krajšem spodnjem videu.

Projekt Lokalno je zdravo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Avtorica: Petra Petravič; Foto, video: Ljubiteljska kuharija

 

Tagi