Lions klub Domžale oskrbovanki Doma upokojencev Domžale podaril invalidski voziček

Za Rozalijo Osolin, oskrbovanko Doma upokojencev v Domžalah je bil včerajšnji dan prav poseben. V dar je namreč dobila invalidski voziček na električni pogon, ki ji ga je podaril Lions klub Domžale.

Včerajšnji dan je bil v Domu upokojencev v Domžalah malo drugačen, saj so oskrbovanci doma praznovali Martinovo. Poleg tradicionalne Martinove pojedine, so jim zaposleni pripravili tudi zanimiv program, ki jim je polepšal dan. Posebno presenečenje pa je čakalo njihovo oskrbovanko Rozalijo Osolin, saj so ji predstavniki Lions kluba Domžale podarili nov invalidski voziček na električni pogon, ki bo Rozaliji omogočil večjo mobilnost. Zelo presenečena Rozalija se je iz srca hvaležno zahvalila za prejeto darilo, ki ji bo sedaj zelo olajšal življenje. Ker gre za invalidski voziček na električni pogon z vsemi komandami, je v šali pripomnila, da bo sedaj potrebovala vozniški izpit in poskrbela za smeh v dvorani. Zaposleni so ji pokazali, kako voziček deluje in Rozalija je hitro osvojila komandno ploščo in se popeljala po prireditvenem prostoru. Plemenita gesta Lions Kluba Domžale, za katero sta se jim  zahvalila tudi direktorica Doma upokojencev Domžale, mag. Nataša Zalokar in Rozalijin sin.

Predsednica Lions kluba Domžale Ana Ahčin, ki je skupaj z Vero Terstenjak predala invalidski voziček, nam je povedala, da so v Lions klubu Domžale pred kratkim prejeli nov invalidski voziček na električni pogon, ki jim ga je kot donacijo podarila neka gospa. Ker v Lions Klubu Domžale pomagajo ljudem v stiski iz lokalnega okolja, so se nato obrnili v Dom upokojencev Domžale in jim sporočili, da bi jim podarili invalidski voziček. V Domu upokojencev so se odločili, da bodo invalidski voziček podarili Rozaliji Osolin, saj so ji zdravniki pred kratkim amputirali nogo, zato je bila njena samostojnost zelo okrnjena. Z darilom pa so ji sedaj omogočili večjo samostojnost in mobilnost.

Kot nam je še povedala Ahčinova, v Lions klubu Domžale z veseljem in po svojih najboljših močeh pomagajo ljudem v stiski. V mesecu oktobru so tako imeli tudi dobrodelni koncert Klape Mali grad, ki je bil izveden v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah. Zbrana sredstva od prodaje vstopnic takrat še niso bila namenska in so šla v njihov posebni sklad. Po hudem požaru na stolpnici v Domžalah, pa ga bodo sedaj podarili družinam, ki so ostale brez stanovanj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi