Leto 2016, leto jubilantov v Šoli zdravja na Viru!

V prestopnem letu 2016 imamo na Viru kar sedem jubilantov od februarja naprej: Gabi, Tone, Mojca, Božena, Fani in Miro so praznovali 70 let, Rafko pa 80 let. Toliko jubilantov med telovadci v enem letu, to ni kar tako.

70 let je preteklo od tedaj, ko so prijokali na svet. Če pogledamo naprej je 70 let dolga doba, če pa pogledamo za nazaj je doba kot bi mignil. Pa vendar se v 70 letih dogodi marsikaj. To ve vsak izmed jubilantov zase najbolje. Veliko dobrega prav tako slabega se zgodi, pa vendar čas vse zabriše, zlasti slabo, ostanejo samo še spomini, največkrat samo lepi. 

Mi vsi skupaj telovadimo in kot ena družina smo. Marsikaj si zaupamo, se pošalimo, včasih se drug z drugim ne strinjamo, probleme rešujemo, si svetujemo, med seboj prijazni smo, se skupaj ob kavi ali na kakšen izletu družimo, rojstne dneve praznujemo in skupaj nam je lepo. Na hude in težke trenutke pozabimo in se prihodnosti veselimo. Na zdravje pazimo saj v šolo zdravja hodimo.

Božena je naša glavna voditeljica telovadbe. Njena volja je železna. Vedno je dobre volje, kar je zelo nalezljivo. Fani je njena desna roka, ureja administrativne zadeve in nas obvešča o vsem aktualnem. Rafko vodi nas, ko je dopustov čas. Čeprav jih ima 80, je kot mladenič in prekaša vse. Ostali pa telovadimo kakor nas vodijo. Tako zgleda naš vsakdan, pa naj si bo deževen, snežen ali s soncem obsijan.

Na Viru ob Kamniški Bistrici vsak dan, razen nedelj in praznikov se razgibavamo in ob tej priložnosti vabimo vse, ki jim je druženje v korist in veselje, da se nam pridružijo. V veselje nam bo kdor se nam bo pridružil. Leta kot vidite niso šteta.

Naj povem, da se vsakega dne posebej veselimo.

Našim jubilantom vsem skupaj in vsakemu posebej iskreno čestitamo za častitljiva leta in jim želimo vse najboljše in najlepše v prihodnosti, tako z nami kot brez nas, ter da bi jim zdravje še dolgo dobro služilo.

 

Telovadci in telovadke Šole zdravja Vir
Koderman Mari

Tagi